Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Smokerius

    Smokerius reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo twijfel nog wil eigentlijk een combi still (pot/reflux)

  • Profielfoto van stokes

    stokes reageerde op het onderwerp "Ketel is te langzaam en product riekt" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Top. Ga ik wrs komende week doen. 
     

  • Profielfoto van Pasjakroet

    Pasjakroet reageerde op het onderwerp "Even voorstellen …" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo :en daar is het hem toch nog altijd om te doen hé, die smaak! 🙂

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo extra suiker toevoegen gaat ten koste van smaak.  Even als zo hoog mogelijk percentage willen halen .  Kwaliteit en kwantiteit gaat in drank maken niet samen  Aardappel vodka opbrengst hoeft niet slecht te zijn als je voldoende zetmeel omzet…   Lees meer»

  • Profielfoto van Bort0

    Bort0 reageerde op het onderwerp "Bort0" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo de suiker voeg ik toe bij de aardappelmoes niet bij de gerst. Dat is inderdaad zonde. het gisten was nagenoeg gestopt en na de toevoeging bloeit hij weer langzaam op. Ik wil het percentage zo hoog mogelijk hebben om…   Lees meer»

  • Profielfoto van stokes

    stokes reageerde op het onderwerp "Ketel is te langzaam en product riekt" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Dit ga ik ook even proberen. Maar ook rond deze temperatuur blijft het probleem hetzelfde. Eigenlijk komt er pas een dun straaltje uit, als de ketel even wat langer verwarmt. Als deze eenmaal de ingestelde temperatuur heeft bereikt, dan…   Lees meer»

  • Profielfoto van Pasjakroet

    Pasjakroet reageerde op het onderwerp "Even voorstellen …" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @RuMo: Goh, dank je wel voor deze simpele uitleg & link, ik ga mij hier eens deftig in verdiepen ze, want wiskunde is nu net ook mijn ding niet echt. LOL! Wat de smaak betreft, maak ik mij echt geen…   Lees meer»

  • Profielfoto van Sjonnie

    Sjonnie reageerde op het onderwerp "Voorstellen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo, dit zal nu wel de laatste keer worden. Zal wel even laten weten hoe de laatste geworden is qua geur en smaak.

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo geloof me, ik ben echt slecht in wiskunde. Stoken kan ik ook niet echt , maar daar wordt ik wel beter in. Een mashje maken gaat me wel aardig af. 10 procent uitspugen met 5 kg mout lukt me ook…   Lees meer»

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo even zagen en rekenen. Gerst 5kg. (Zetmeel max 65. %) maximale versuikering levert dus op: (5000 / 100) x 65 = 3250 gr ‘suiker’ . 3250 gr delen door 20 liter is ; 162,5 gram per liter. Max SG…   Lees meer»

  • Profielfoto van BobMeister

    BobMeister reageerde op het onderwerp "vlugge whisky mash" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Hallo dankje voor reactie ik was van plan om morgen te gaan stoken. hoe lang kan ik het bewaren tussen de stoken door voor alles opnieuw stook. kan niet elke week stoken.

  • Profielfoto van Lekker

    Lekker reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo nee…. Is het echt nodig ???

  • Profielfoto van equinox

    equinox reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Dank, ik ging er al vanuit dat dat letterlijk water bij de (stook)wijn doen is :). Bedankt voor de bevestiging!

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo dat is ook mijn insteek. Te vroeg stoken levert bij graan een teveel aan diacetyl op. Te lang laten staan kan ervoor zorgen dat aanwezige enzymen bepaalde esters (ethylacetaat) ontstaan, doordat ethyl weer wordt gemetaboliseerd. Hoe het met fruit…   Lees meer»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde op het onderwerp "SG berekenen met hydrometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo misschien zit Dbogert in Australië 😁

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde op het onderwerp "SG berekenen met hydrometer" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo dat dacht ik in eerste instantie ook maar de waardes lopen precies omgekeerd zo te zien vandaar dat ik denk dat het een alcohol hydrometer is.

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo
     
    viel mee 25 kg
    dat is toch niet veel

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo
    okay ik had ff snel gegoogled 
    zag 25 kg voor 35 euro (bij een viswinkel dat wel)
    leek me niet echt duur
    Bedankt voor je tips !

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

     @rumo
     
    nou 10 x duurder is wat overdreven 
    2 a 3 x lijkt me meer in de buurt komen 
    dus lijkt het me waard om te proberen 
    nu nog ff de SG bepalen 😀 

  • Profielfoto van Haak

    Haak reageerde op het onderwerp "Calvados vragen" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo
    pff daar vraag je me wat .zal ik eerst moeten checken 

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 5 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens