-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd . Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd . Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer… Meer lezen»
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo Dat klinkt inderdaad heel eenvoudig, maar…. 😊 Pecto-enzymen zijn dus niet nodig wat jou betreft? En over welke hoeveelheden heb je het voor een vergistingsvat van 10 liter? 5 appels of 50 appels? Of tot een bepaald deel van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo snel koelen is gebruikelijk in Bier inderdaad ook vanwege bacteriën, schimmel e.d. maar na maischen is alleen gisten en dan is er een eindproduct. Bij gedestilleerd komen er nog meerdere processen na het maischen. Waarbij infecties, schimmels, veresteren kan… Meer lezen»
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo dankjewel voor je reactie. Het filteren (met een carbon cartridge) wordt beschreven als standaard stap in het Airstill proces, zowel in de handleiding als in de instructiefilmpjes die ik bekeken heb. En aangezien ik pas net begonnen ben (lees,… Meer lezen»
-
Anne antwoordde op het onderwerp "Novice…" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo, hartelijk dank voor de bemoedigende woorden! Ik lees nu een beetje het forum door, maar mijn idee was net als de boer in ons dorp(in woon in Lauzerte) fruit verzamelen en laten gisten in een plastique gesloten ton. En… Meer lezen»
-
Rudy68 antwoordde op het onderwerp "Zelf houtsnippers maken" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo ,wat zijn na jou mening dan de schadelijke stoffen dan in een stuk eiken hout?
-
Prins antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo dank
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo bedankt voor je input! Kan ik waarderen👍ik heb ondanks dat aan en uit effect nooit echt een probleem ondervonden. Ik heb de temperatuurmeter dan ook in de hals zitten waardoor de pid bvb soms maar een sec blijft verwarmen,en… Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb gedroogde bakkersgist
-
Prins antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo hallo mag ik vragen hoeveel gist hier bij moet .
-
Lumey antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo 3Kg Pale Ale mout, 1kg roggemout, 1kg maïsvlokken. Maischen in 18l water gedurende een uur op 67°C. En dan wat vals gespeeld door 1,5kg vloeibaar moutextract toe te voegen om het SG wat op te drijven.
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo Oke, bedankt voor de info👍 wat was het resultaat bij jou toen je een pid gebruikte? Het aan en uit effect dus
Mvg, -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo met een secondair vat kum je op verschillende manieren werken . Je kunt over lowwine overhalen. Ook over pulp. Waarna je nog een volgende overhaal moet uitvoeren. Je kunt met verwarmde secondair werken . Of met koude. Je toevoer… Meer lezen»
-
Harald antwoordde op het onderwerp "Test-project, wie helpt?" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo Ik ben me van de wetgeving bewust. Nu gaan we geen alcohol produceren en ook geen alcohol verwerken tot consumptieartikel, en gaan we geen accijnsgoederen maken of verkopen. Het gaat om het terugwinnen van ingekochte ethanol, waarvoor we ook… Meer lezen»
-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden
- @rumo ik heb zeefdoeken daarvoor
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo wat vislijn erdoor en na 24 door filter dan is het ” helder ” of wel donker maar wel geklaard.
-
Georges antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rumo Beste, wat je schrijft is in theorie misschien wel waar, maar de praktijk is anders. Ik wil je best, indien mogelijk, wel een proevertje opsturen. Bovendien weet ik uit ondervinding dat 96% alcohol ook de oliën uit het maceraat… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 10 maanden, 4 weken geleden
@rumo Precies! 🤪
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "% alcohol om te macereren" – 10 maanden, 4 weken geleden
@rumo ik heb op meerdere plaatsen verschillende door de tijd wel gezet al . Maar nu voor de hand deze. Alleen hier ontbreekt de warme maceratie percentages en ook de tijd van maceratie. Te lang maakt bitter te kort te… Meer lezen»
- Meer laden