-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@theresa Ja stapt nu echt in schoenen van jou vader . Of Heb je Discovery gekeken . Er zijn een paar verschillende methoden om sour masch te maken . Je kunt een goede drinkbare bourbon achtige drank maken , en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal," – 3 jaren, 10 maanden geleden
@theresa @Roy-spierings is zeker welkom om hier eens te komen kijken en ook mijn whiskey’s te proeven.
Alleen heb ik dit jaar niets ” opstappel ” staan afgezien van Een tiny likeurtje.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Zoek een bedrijf die een destileer professioneel kan reinig.en." – 3 jaren, 11 maanden geleden
@theresa Van acidplus va35 heb ik nog nooit gehoord. Dat zijn toch producten die je als particulier moeilijk of helemaal niet kan kopen. Waarschijnlijk zit het probleem in het reflux gedeelte en deze bestaat waarschijnlijk uit RVS. Als je zoekt… Read more»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@theresa de ph was idd laag en zit nu rond de 4 weer .en het gistings proces is erg rustig tot bijna niks heb wel een paar keer de bovenkant moeten door roeren om de baking soda te verspreiden zou… Read more»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@theresa
de ph zit op 3 in het ene vat en 3.3 in het andere vat
je kunt toch ook met baking soda de ph opkrikken?
Hoeveel heb je dan ongeveer nodig om van 3 naar 4 te gaan op 25/28 liter ? -
Haak antwoordde op het onderwerp "Slivovitsj gist" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@theresa
zal ik in de gaten gaan houden.moet rond de 4 zitten toch?
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Installatie ketel (bouw)" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@theresa super zou dat zijn. Ik woon zelf aan de andere zijde van Leeuwarden.
-
Moosdeboef antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@theresa dank je wel allereerst voor je reactie. Sugarwash gemaakt om een beetje bekend te raken met de werking van de installatie. Bain Marie alambieck 20ltr. Pruimen zijn nog niet rijp ja. Maar voor fruit heb ik ook inderdaad voor… Read more»
-
Moosdeboef antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@theresa A Moi jij bent al een ervaren stoker dus. Ik heb net mijn eerste sugarwash staan met turbogist.6 kg suiker in 3 ltr. water opgelost ,15 ltr water in de emmer afgekoelde suikermassa door de emmer geroerd en als… Read more»
-
Dirtbag antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 4 jaren geleden
@theresa Met mijn apfelkorn en whiskey nu goede ervaringen nu kan ik niet wachten op de pruimen oogst . Ola, hoe maak je de apfelkorn? Het enige wat ik kan vinden online is dat het appels in graan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "medemaker" – 4 jaren geleden
@theresa de 30 liter is reeds weg . De 50 liter gebruik ik voor mijn laatste ketel die nu nog staat te vergisten dan gaat de 50 liter weg . En de grote gistton zijn inmiddels op de stortplaats terecht… Read more»
-
medemaker antwoordde op het onderwerp "medemaker" – 4 jaren geleden
@theresa Bedankt voor de tips Theresa 👍
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Keuze Copperdome op t500 of kleine ketel" – 4 jaren geleden
@theresa
zou je mij nog een foto van de verbouwde (alambiek) helm willen sturen?
alvast bedankt.
Groet, @ndré😎🥃 -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
@theresa
Heb je toevallig al een foto gemaakt van de koperen plaat /kelk in de helm van je ketel? Groet, @ndré😎🥃 -
Bhakti antwoordde op het onderwerp "Onze eerste Hongaarse Palinka" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa Dankjewel. Op ons vorige adres hadden we een gigantische Mirabelle de Nancy staan, waar we ettelijke liters wijn van hebben gestookt. Pruimen zijn sowieso erg geschikt voor brouw-doeleinden. Dit jaar lijken de oogsten van fruit in Hongarije tegen te… Read more»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa dankjewel! Ik ben dit weekend met maatglaswerk en weegschaaltjes bezig geweest, om de alcoholpercentages te bepalen. Eerst de fout gemaakt om alleen massa% uit te rekenen en toen de omrekening naar vol% weten te vinden. Vandaag pas kwam m’n… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa de port is een vrij hoog alcohol port gemaakt door iemand die ik ken waarvan ik weet wat hij gebruikt en hoe hij het maakt . De port is zowel geschikt voor gewoon gebruik maar ook zeer goed voor… Read more»
-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "De Limonchallenge" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa 😊 😊
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa er zijn diverse stylen rum . Ok heb voldoende zwaardere rum als Barbados style al in de kelder . Dit wordt een Lightbody . Ik ga deze ook over 3 ketels overhalen . Dus ook gebruik van ” dunder… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 4 jaren, 1 maand geleden
@theresa ja inderdaad gebruik ik ook bij andere suiker soorten ook eischuim . je moet ook niet te lang wachten met toevoegen inderdaard . eiwit begint bij ongeveer 55 graden te stollen . Je kunt beter eerder toevoegen waardoor je… Read more»
- Meer laden