-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@theresa dat klopt niet helemaal. Er zijn gisten die het juist goed doen in licht zout milieu. Dat wil niet zeggen dat zeewater inderdaad verstandig is te gebruiken! Veel vervuiling en eiwit komt er in voor . Water uit Boorputten… Meer lezen»
-
Jahee antwoordde op het onderwerp "Nog niet eens beginner, veel vragen." – 1 jaar, 10 maanden geleden
@theresa Bedankt voor je reactie! De show “moonshiners” is inderdaad gemaakt voor de TV. En gemaakt in de VS notabene. Dus daar mag niemand veel waarde aan hechten. Maar daardoor ben ik uiteindelijk wel een beetje op het idee gekomen… Meer lezen»
-
Martyattheparty antwoordde op het onderwerp "Hallo Marty hier" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@theresa Hey dankjwel. Dat zal dan vast lekker gesmaakt hebben. Oude dunder wordt muck en zou alleen maar beter worden. Mits je opzoek bent naar die smaken in je rum. Hier staan 2 vaten waar ik het muck proces versnel…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@theresa als je het koel hebt bewaard is het nog bruikbaar ( Hou je aan de juiste verhouding hoeveelheid!) In de lichte vloeistof zitten voornamelijk de zuren. De andere melkzuur bacteriën, DMT , cellulase en maltase en combinatie van coenzymen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@theresa zeker heeft de melkzure gist invloed op de ester vorming . Jou zelfgemaakte gist bevat ook Maltase emzym . maar ook de maltase in jou plantaardige en toegevoegde fruit producten helpen mee . Deze worden ook ondersteund door de… Meer lezen»
-
Sallander antwoordde op het onderwerp "Hallo Rob hier" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@theresa Had deze ooit al eens gezien, maar kon ze niet meer terugvinden. Nu zie ik ineens waarom: het is de “e”… whisky of whiskey 🤨
-
Vloebi antwoordde op het onderwerp "Whiskyliefhebber die mogelijks wel eens wil gaan experimenteren….." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@theresa Bedankt! Interessant, dit weekend eens degelijk bekijken.
-
Hans58 antwoordde op het onderwerp "Brouwers en stokers in het Noorden" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@theresa Heb je een url of website hiervan? Die plaatsen zijn dichtbij voor mij.
-
Hans58 antwoordde op het onderwerp "Brouwers en stokers in het Noorden" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@theresa Dank je Theresa, ik ga het volgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude recepturen" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@theresa @kena1979 ik heb inderdaad veel oude boeken en te veel recepten om op te noemen uit de oude doos. Wat zoek je ? Uit welke streek? Mediterraans, Balkan , Russisch, oosters , Arabisch , oud frans , duits ,… Meer lezen»
-
cptredeye antwoordde op het onderwerp "Enthousiasteling van achter de boeken naar voor de ketel" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@theresa Dank voor de tip! Zag dat de workshop gegeven op 28 januari, dan moet ik werken helaas..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 3 maanden geleden
@theresa dat is heel jammer .
Dan missen we het zonnetje in huis.
Misschien is er nog iemand anders die tijd en zin heeft.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Chemische geur in apricot destillaat" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa eerst masr zien hoe de komende workshop gaat
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa er kunnen nog mensen bij theresa . Ik hou ruim rekening met beslag. Ik heb nu een mix van 5% zuurmout 30% rogge 37 % gemout gerst geeest op 42 graden 8 % een choclat vorm geeest. 20% heb… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa ja er is nog plaats voor enkelen deelnemers. Bedankt voor het aanbod maar de ketel van jou is te groot om door de deur te krijgen en neemt te veel tijd om te installeren. ( Transport is ook een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Experiment Baijiu / Soju" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa haha volgens mij heeft hij ooit eens een van die opgestuurd, melkachtig spul wat smaken had die m’n papillen niet konden waarderen.
-
Cocosbwoone antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa A das al goe nieuws… 😉
-
Poverino antwoordde op het onderwerp "Een tijdelijke schouder om een beetje te leunen, een handreiking die liefde voor het stoken uitstraalt." – 2 jaren, 4 maanden geleden
@theresa genieten en genoten van alle kennis en bezigheden. Plannen zijn gewijzigd ik ga zelf een ketel bouwen 😜 zo mooi joh hoe eenvoudig het kan. Het begin is er al. Maar dank voor de reactie
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@theresa Dank voor je reply, Als ik je zo lees kom je op mij qua schrijven als een Belg over, echter weet dat je in Friesland woont nabij Robbert, las ik na het lezen waar Robbert zoal op bezoek kwam,… Meer lezen»
-
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@theresa
Bedankt voor je reply,
Ik had al in de gaten dat Robbert hier 1 van de sensei’s is echter het filmpje was me niet bekend, dank voor de link! 😊 - Meer laden