-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@maart229 Na een 2 tal dagen ontluchten in mijn weckpot van 5l, verdeel ik deze in een aantal flessen wijnflessen van 750ml met schroeftop. Plak er een sticker op met de datum wanneer deze gemaakt is en dan gaat hij… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@maart229 Momenteel is dit mijn recept: – 5 kg suiker – 8 gram citroenzuur – 70 gram havermount – 70 gram droge bakkersgist- 25l water In een grote kookpot, doe ik 3 l water en breng deze aan de… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@maart229 1. Bij de eerste run (ruw stook), zet je de temperatuur rond de 65 graden. Je wilt zo snel en zo veel mogelijk alcohol distilleren. Bij de tweede run (of laatste run = fijnstook) is de temperatuur rond de… Meer lezen»
-
concha posted a new topic "Gemberlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Een tijdje geleden was ik gestart met volgend recept uit een boek: 25 gram gemberwortel 8 gram natriumbicarbonaat 200 gram suiker 750 ml alcohol van 40% ca 125 ml water toevoegen tot 1l water. De pot wordt gevuld met… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "T500 Reflux goede keuze?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Een jaartje geleden, heb ik als beginneling, ook een T500 aangeschaft. Mijn bedoeling was ook om zuivere alcohol te maken en deze dan te gebruiken om likeuren te maken. Ik ben zeer tevreden van de T500. Er bestaan zeker betere… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Spoelen ontsmetten en rijpen in flessen" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost Ik denk dat je beter 3 emmers van 25 l aanschaft. Dan heb je de keus om ze allemaal ter gelijk te laten gisten of een paar dagen er tussen. Als je maar 1 emmer hebt, duurt het ongeveer… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Maceraat van hard fruit" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@robbert Dank u wel voor het snelle antwoord.
-
concha posted a new topic "Maceraat van hard fruit" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Als je een stookwijn maakt waarbij een harde pit in zit, moet je deze steeds verwijderen. Is dit ook zo als men een maceraat maakt? vb. van dadels? Voor de nieuwsgierigen hier is het recept dat ik grotendeels wil volgen.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@theresa Ja, daar zit ik ook op te wachten nu de corona milder is. Zou super tof zijn.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben kevin" – 1 jaar, 9 maanden geleden
Heb je al eens gezocht op suikerwash/bakkersgist op dit forum? Dan vind je heel wat info hierover.
Een goede link is
Recept suikerwash
Dit zal je alvast helpen. -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert In een ander flimpje “alquitara door de 90%” deed je er ook nog calcium erbij. Is er een reden waarom je dat deze keer niet doet?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert Hartelijk bedankt voor het maken van deze film. De glycerine die je toevoegt, waarvoor dient dit? Damp vertraging? Kan je a.u.b. wat meer info over geven?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Heel veel aardbeien, tips?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje Hartelijk bedankt om te delen. Ik had vroeger een ander recept gebruikt maar deze smaakt toch een pak beter. Dat recept was ook eenvoudig. Aardbeien invriezen, daarna ontdooien en dan het sap mengen met alcohol en suikersiroop. Na een… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert Ik heb het dubbel recept genomen, dus alles x2 gedaan. Van de 2l alcohol van 50 ABV had ik ongeveer 1,2l over, de rest zat allemaal in de vruchten. Dat vond ik erg weinig. Ik heb 1,8l warm water… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@kapisjon Na 40 minuten beginnen de eerste druppels eruit te rollen. Als ik mij een nieuwe zou aanschaffen is er toch ee ntje van meer dan 1500W. Als je veel ingrediënten in de helm/basket zitten, heb je toch wat meer… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Poging 2 foto opladen
appel-rozijnen.jpeg -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Project 14: Appel Rozijnen likeur. Op de foto is een dubbele portie. Als ik dit vergelijk met het filmpje zit mijn pot vol ingrediënten. Veel smaak zit er niet meer in de noten, rozijnen, appels, …. alleen dat het vol… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@psycat Ik heb het geprobeerd met aardbeien en aalbessen. En inderdaad de smaak gaat verloren bij het destilleren. De aardbeien wassen en snijden in kleine stukjes en deze dan invriezen in een weck pot. Daarna in de zon een aantal… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Als je leidingen gaat leggen tussen de vaten is de kans toch groter op lekken? Het is ook stukken moeilijker om de vaten te verplaatsen, misschien ook een hoop gedoe om terug te keren naar een vat van 150l want… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Ik heb een 5l Alquitara en die werkt prima met een Domo van 1500W. Alles erin doen en dan op de hoogste stand zetten. Ondertussen sluit ik de slangen aan en doe de andere voorbereidingen. Na een 1/2 uur, of… Meer lezen»
- Meer laden