-
concha posted a new topic "Maceraat van hard fruit" – 2 jaren, 7 maanden geleden
Als je een stookwijn maakt waarbij een harde pit in zit, moet je deze steeds verwijderen. Is dit ook zo als men een maceraat maakt? vb. van dadels? Voor de nieuwsgierigen hier is het recept dat ik grotendeels wil volgen.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@theresa Ja, daar zit ik ook op te wachten nu de corona milder is. Zou super tof zijn.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben kevin" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Heb je al eens gezocht op suikerwash/bakkersgist op dit forum? Dan vind je heel wat info hierover.
Een goede link is
Recept suikerwash
Dit zal je alvast helpen. -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@robbert In een ander flimpje “alquitara door de 90%” deed je er ook nog calcium erbij. Is er een reden waarom je dat deze keer niet doet?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@robbert Hartelijk bedankt voor het maken van deze film. De glycerine die je toevoegt, waarvoor dient dit? Damp vertraging? Kan je a.u.b. wat meer info over geven?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Heel veel aardbeien, tips?" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@stookje Hartelijk bedankt om te delen. Ik had vroeger een ander recept gebruikt maar deze smaakt toch een pak beter. Dat recept was ook eenvoudig. Aardbeien invriezen, daarna ontdooien en dan het sap mengen met alcohol en suikersiroop. Na een… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@robbert Ik heb het dubbel recept genomen, dus alles x2 gedaan. Van de 2l alcohol van 50 ABV had ik ongeveer 1,2l over, de rest zat allemaal in de vruchten. Dat vond ik erg weinig. Ik heb 1,8l warm water… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@kapisjon Na 40 minuten beginnen de eerste druppels eruit te rollen. Als ik mij een nieuwe zou aanschaffen is er toch ee ntje van meer dan 1500W. Als je veel ingrediënten in de helm/basket zitten, heb je toch wat meer… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Poging 2 foto opladen
appel-rozijnen.jpeg -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
Project 14: Appel Rozijnen likeur. Op de foto is een dubbele portie. Als ik dit vergelijk met het filmpje zit mijn pot vol ingrediënten. Veel smaak zit er niet meer in de noten, rozijnen, appels, …. alleen dat het vol… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@psycat Ik heb het geprobeerd met aardbeien en aalbessen. En inderdaad de smaak gaat verloren bij het destilleren. De aardbeien wassen en snijden in kleine stukjes en deze dan invriezen in een weck pot. Daarna in de zon een aantal… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Als je leidingen gaat leggen tussen de vaten is de kans toch groter op lekken? Het is ook stukken moeilijker om de vaten te verplaatsen, misschien ook een hoop gedoe om terug te keren naar een vat van 150l want… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Ik heb een 5l Alquitara en die werkt prima met een Domo van 1500W. Alles erin doen en dan op de hoogste stand zetten. Ondertussen sluit ik de slangen aan en doe de andere voorbereidingen. Na een 1/2 uur, of… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@georges Vanaf 1969, dat is al meer dan 50 jaar ervaring. Maar wat is ervaring? Ik ken mensen die 3 jaar met een computer aan het werken zijn en die meer kennis hebben dan ik, die er 30 jaar mee… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@robbert Dat is een goed tip, bedankt.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@robbert Zou het kunnen dat de appels boven drijven en een soort koek vormen waardoor er weinig gassen doorkomen (als je geen kunst stof gaas gebruikt)? Mag je dan die appelkoek doorbreken en een klein beetje op roeren. Ik heb… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 2 jaren, 11 maanden geleden
Ik had 2,5 kg aalbessen gekuist en deze gekookt met 3 liter water. De PH mat 1,56 met een SG van 1020. Zeer weinig en ik heb in totaal 3 grote soeplepels natrium bicarbonaat gebruikt om de PH op te… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden
@psycat Maar eerst alles wat te maken heeft met noten: notenlikeur, nocino, ….
-
concha antwoordde op het onderwerp "Kersen advies" – 3 jaren geleden
@houthakkertje Het is altijd handig om even de zoekfunctie te gebruiken. Daar vind je zeker al een aantal antwoorden. Onlangs heb ik een deze link gevolgd om aardbeien likeur te maken. Het is geen destillatie proces. Wel een zeer eenvoudige, snelle… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "sorry" – 3 jaren geleden
Als je veel wilt schrijven, kan je beter Word of een andere eenvoudige tekst editor gebruiken. Zo kan je regelmatig uw werk bewaren. Eénmaal het af is, alles selecteren en kopiëren naar de website en op “reactie toevoegen” klikken. Heeft… Meer lezen»
- Meer laden