-
concha antwoordde op het onderwerp "Recept voor de "echte" Limoncello" – 2 weken, 3 dagen geleden
@barry50280 Voordat ik mijn citroenen gebruik ik een stevige borstel met warm water om die troep ervan af te krijgen. Ik leg mijn schillen in puur alcohol voor 5 tot 7 dagen. Daarna zift ik ze en doen daarbij het… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 1 maand geleden
Ik ben tevreden met Brewferm Royal Bubbler. Deze heb je vanaf 5 tot 20l. Grote opening en zeer gemakkelijk te kuizen. Je kan er een silicone stop opzetten.
-
concha antwoordde op het onderwerp "3x sugarwashes – alcohol nog een keer destilleren" – 1 maand geleden
1. Dit zou moeten lukken. Het is wel op het randje maar mag volgens mij geen probleem zijn. 2. Reflux. Bedoeling is om zo neutraal mogelijke smaak te hebben. De koperen alembiek is om zoveel mogelijk smaken over te brengen…. Meer lezen»
-
concha posted a new topic "Verbeterende suikerwash?" – 1 maand, 1 week geleden
Niets is beter om granen te gebruiken om een goede alcohol te maken. Helaas heeft niet iedereen die mogelijkheid. Vb. Mensen die op een appartement wonen, sommigen willen maar een paar liter alcohol per jaar maken, een te grote investering,… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 maand, 2 weken geleden
-
concha antwoordde op het onderwerp "Browin" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 Wat was de verhouding tussen gist op suiker en de appelsap? Ik had ook ergens gelezen dat je eerst een suiker wash maakt en voordat je deze gaat stoken een liter op 2 appelsap gaat toevoegen. Dit zou de… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 4 maanden, 3 weken geleden
Onlangs heb ik dit filmpje gezien dat verschillende methodes testte om een aantal producten te klaren. Misschien is er een methode bij om likeureb te klaren.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 4 maanden, 4 weken geleden
@robbert Bedankt voor de uitleg. Hier wordt de wash in het afgesloten vat rond gepompt. Ik veronderstel dat er dan weinig zuurstof toegevoegd wordt? Of zie ik dit verkeerd?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 4 maanden, 4 weken geleden
In dit filmpje een totaal andere manier om een suikerwash te maken. Ik vond het zeer interessant. Ik dacht altijd eens je de gist toegevoegd had, dat je ervan af moest blijven. Het deksel niet te teveel openen en zeker… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Alcohol omrekenen" – 6 maanden, 3 weken geleden
Verzameling van verschillende formules gevonden hier en op andere forums.
mijn_berekeningen.xlsx -
concha antwoordde op het onderwerp "runnen van chinese refluxkolom met 2 koelsystemen" – 8 maanden geleden
Ik denk altijd, het koud water gaat er in, langs het laagste punt en het warm water komt er boven weer uit. Maar ik ben niet zeker …
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 8 maanden, 3 weken geleden
@robbert Ik denk dat de meeste personen starten met iets wat ze kennen en willen na maken. Sommigen gaan daarna experimenteren met andere kruiden die ze al dan niet kennen. Dus ik denk dat het wel nuttig is om minder… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 8 maanden, 3 weken geleden
Het eindresultaat was ongeveer 62 procent alcohol. Daarna heb je het op een fles gedaan met Sessile eik. Heb je het dan ook al verdund met water tot vb. 40 procent alcohol? Een zeer goede film, leerlijk, zeker om het… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Goedemorgen!" – 8 maanden, 4 weken geleden
@ruud1 Ik heb het volgende recept gebruikt om Nocino te maken. Ik heb 800 gram suiker gebruikt, misschien iets te weinig want het smaakt een klein beetje bitter. Ik zal nog een paar maanden wachten. Maar het smaakt wel al… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Vraagjes" – 9 maanden geleden
Ik vergelijk het zo’n beetje als vissen. Dwz dat je steeds in de buurt moet zijn. Het is niet de bedoeling om snel inkopen te gaan doen. Je kan ondertussen wel iets anders doen, vb. boek lezen, mails lezen of… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 9 maanden, 2 weken geleden
Hier is er een flimpje
-
concha posted a new topic "Nocino" – 10 maanden geleden
Hallo, Eind juni ben ik begonnen om Nocino te maken. Dat is een Italiaanse drank op basis van groene okkernoten. Belangrijk is dat er nog geen schelp gevormd is. Na wat opzoekwerk kwam ik tot volgend recept: – 48 walnoten…. Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 10 maanden, 3 weken geleden
@diets Waarvoor dienen die groene slangetjes? Extra bubbels voor de aquarium?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen." – 10 maanden, 3 weken geleden
Ik gebruik ongeveer dezelfde hoeveelheden maar ik doe iets minder water in mijn pan, nl. 5l. Het duurt een beetje voordat die 25l water afgekoeld is naar 22°C. Daarom zet ik water in de koelkast of diepvries. Maar zoals Lemmy… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 10 maanden, 3 weken geleden
@lemmy of een Turkse hoed potstill?
- Meer laden