-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden
@concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering . Immers ook deze drank moet wat na rijpen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 maanden, 2 weken geleden
@concha je kunt inderdaad verse tijm gebruiken en takjes maar dan moet ook hoeveelheid iets aangepast.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 4 maanden, 3 weken geleden
@concha de bolle ruimte van de hoed is bedoeld om de alcohol damp vrolijk rond te laten dansen zodat er een smaak ontwikkeling ontstaat. De toeter die daar op staat zal de doorstroming wat vertragen en er zal wat damp… Meer lezen»
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 4 maanden, 3 weken geleden
@concha Naar mijn idee veel contacttijd met koper.En ook kan je daar natuurlijk een kruidenmandje in hangen.
-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 6 maanden, 3 weken geleden
@concha ben er een paar jaar tussenuit geweest , en dit bier stond al lang op het programma, maar ik wil wel terug fruit gaan vergisten en stoken.
-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 6 maanden, 3 weken geleden
@concha ik stookte vroeger veel peren, appels en druiven, nu heb ik een oude Batch bier ± 300l en dit stook ik 2keer, fruit meestal 1 keer
-
Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 6 maanden, 3 weken geleden
@concha valt wel mee, ik warm alles op tot ongeveer 40° met een vrij hevige vlam dan zet ik het bovenste stuk erop doe het koelvat iets meer als halfvol, als mijn thermometer 50° aangeeft op het tussenstuk reduceer ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 4 weken geleden
@concha basis is
45 graden 20 min , 51 – 55 graden 30 min + eiwit rust ook 15 min extra .
65-67 graden 60 min.
72 graden , 20 tot 30 min.
80 graden spoelen hangt af hoe je filtert
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 6 maanden, 4 weken geleden
@concha je bedoelt met rectificatie stoken?
Dat gebeurt met rum inderdaad vaker maar ook wel met andere dranken zoals brandy, bourbon , absint, vodka , slivovitsj.
Het zijn oude principes die afhankelijk van systeem / still wel worden toegepast. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 1 week geleden
@concha wanneer je recept volgt kom je uit op percentage van 30%
-
Hasibi antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 11 maanden, 1 week geleden
@concha heel erg bedankt, fijne middag !
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 11 maanden, 1 week geleden
@concha Die kende ik helemaal niet! Mooi ding!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Verbeterende suikerwash?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@concha ik ga je geen recept geven voor een suikerwash. Daar staan er namelijk al genoeg van op het forum en de meeste zijn herhalingen. Je zou het simpel kunnen houden met alleen de de basis ingrediënten zoals water, suiker,… Meer lezen»
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Verbeterende suikerwash?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@concha is inderdaad een bekend verhaal plus dat het een stuk moeilijker is om aan graan te komen , zelf doe ik(gewelde) havervlokken als voeding in de mash en gebruik bakkersgist en laat ‘m wat langer rijpen dit scheelt wel… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Browin" – 1 jaar, 1 maand geleden
@concha ik gooi op iedere 9 liter water 1 liter appelsap, die vergist gewoon mee als voeding voor de gist en maakt na het stoken je alc zachter en op de achtergrond iets fruitigs
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en stoot daarbij alcohol af. … Meer lezen»
-
carlosje antwoordde op het onderwerp "runnen van chinese refluxkolom met 2 koelsystemen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@concha ik weet het al de waterkoeling afstellen dat het bij de alcohol uitgang 20 graden is en de refractiekoeler afstellen met water en of regelaar elektra zodat het alcoholgehalte rustig kan verdampen en er 90 % of meer uitkomt
-
Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Vraagjes" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@concha voor mij is geen hobby maar een mannier van leven,wij maken ook nog kaas en maken ook nog in,ook verzamelen we kruiden en plukken paddenstoelen roken vlees en maken wijn.ik stook ongeveer 200ltr whisky per jr.hebben altijd voor min… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@concha er zijn heel veel verschillende dranken met slecht 2 – 10 kruiden. Er zijn ook inderdaad kruidenbitters met meer dan 30 verschillende kruiden. Wat dat betreft voor ieder wat wils . Maar het is ook zo dat als je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@concha nee het is onverdund in de fles gegaan omdat ik geen vat van dit kleine formaat had . Het hout is er weer uit nu en er zit een prop watten stevig in waardoor de drank kan ademen en… Meer lezen»
- Meer laden