Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

concha

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van concha

@concha

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @concha het zorgt dat de suikers niet kristalliseren. En bij rijpen voor verestering .  Immers ook deze drank moet wat na rijpen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @concha je kunt inderdaad verse tijm gebruiken en takjes maar dan moet ook hoeveelheid iets aangepast.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden geleden

    @concha de bolle ruimte van de hoed is bedoeld om de alcohol damp vrolijk rond te laten dansen zodat er een smaak ontwikkeling ontstaat. De toeter die daar op staat zal de doorstroming wat vertragen en er zal wat damp…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Ferry_h

    Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 6 maanden geleden

    @concha Naar mijn idee veel contacttijd met koper.En ook kan je daar natuurlijk een kruidenmandje in hangen.

  • Profielfoto van Bartholomeo

    Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 8 maanden geleden

    @concha ben er een paar jaar tussenuit geweest , en dit bier stond al lang op het programma, maar ik wil wel terug fruit gaan vergisten en stoken.

  • Profielfoto van Bartholomeo

    Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 8 maanden geleden

    @concha ik stookte vroeger veel peren, appels en druiven, nu heb ik een oude Batch bier ± 300l en dit stook ik 2keer, fruit meestal 1 keer

  • Profielfoto van Bartholomeo

    Bartholomeo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 8 maanden geleden

    @concha valt wel mee, ik warm alles op tot ongeveer 40° met een vrij hevige vlam dan zet ik het bovenste stuk erop doe het koelvat iets meer als halfvol, als mijn thermometer 50° aangeeft op het tussenstuk reduceer ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 8 maanden, 1 week geleden

    @concha  basis  is 
    45 graden 20 min , 51 – 55  graden 30 min + eiwit rust ook 15 min extra .
    65-67 graden 60 min.
    72 graden , 20 tot 30 min.
    80 graden spoelen hangt af hoe je filtert

     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 8 maanden, 1 week geleden

    @concha je bedoelt met rectificatie stoken? 
    Dat gebeurt met rum inderdaad vaker maar ook wel met andere dranken zoals brandy, bourbon , absint, vodka , slivovitsj. 
    Het zijn oude principes die afhankelijk van systeem / still wel worden toegepast.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @concha wanneer je recept volgt kom je uit op percentage van 30%

  • Profielfoto van Hasibi

    Hasibi antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 1 jaar geleden

    @concha heel erg bedankt, fijne middag !

  • Profielfoto van Anton uit het Hoge Noorden

    Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 1 jaar geleden

    @concha Die kende ik helemaal niet! Mooi ding!

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Verbeterende suikerwash?" – 1 jaar geleden

    @concha ik ga je geen recept geven voor een suikerwash. Daar staan er namelijk al genoeg van op het forum en de meeste zijn herhalingen. Je zou het simpel kunnen houden met alleen de de basis ingrediënten zoals water, suiker,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Verbeterende suikerwash?" – 1 jaar geleden

    @concha is inderdaad een bekend verhaal plus dat het een stuk moeilijker is om aan graan te komen , zelf doe ik(gewelde) havervlokken als voeding in de mash en gebruik bakkersgist en laat ‘m wat langer rijpen dit scheelt wel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Browin" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @concha ik gooi op iedere 9 liter water 1 liter appelsap, die vergist gewoon mee als voeding voor de gist en maakt na het stoken je alc zachter en op de achtergrond iets fruitigs

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @concha gist in een zuurstof rijke omgeving vorm knop en deeld zich en zet daarbij nagenoeg geen suikers om en stoot dus weinig alcohol af. In een anearobe ( zuurstof arme) toestand deeld gist niet en stoot daarbij alcohol af. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van carlosje

    carlosje antwoordde op het onderwerp "runnen van chinese refluxkolom met 2 koelsystemen" – 1 jaar, 7 maanden geleden

    @concha ik weet het al de waterkoeling afstellen dat het bij de alcohol uitgang 20 graden is en de refractiekoeler afstellen met water en of regelaar elektra zodat het alcoholgehalte rustig kan verdampen en er 90 % of meer uitkomt

  • Profielfoto van Chriswisky

    Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Vraagjes" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @concha voor mij is geen hobby maar een mannier van leven,wij maken ook nog kaas en maken ook nog in,ook verzamelen we kruiden en plukken paddenstoelen roken vlees en maken wijn.ik stook ongeveer 200ltr whisky per jr.hebben altijd voor min…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @concha er zijn heel veel verschillende dranken met slecht  2 – 10 kruiden.  Er zijn ook inderdaad kruidenbitters met meer dan 30 verschillende kruiden. Wat dat betreft voor ieder wat wils  . Maar het is ook  zo dat als je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @concha nee het is onverdund in de fles gegaan omdat ik geen vat van dit kleine formaat had . Het hout is er weer uit nu en er zit een prop watten stevig in waardoor de drank kan ademen en…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 47 minuten geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 4 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens