-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@concha als het goed is komt de co2 er wel door heen. Nee roeren is niet verstandig. Wat ik ook wel doe met een pulp vergisting wanneer er kans is op koek vorming is een kunstof buis rechtop erin zetten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@concha aalbessen zijn niet de moeite waard om te vergisten en te stoken . Je houd weinig over en weinig aan smaak. . Maseraat maken in alcohol kan nog iets opleveren. Fruit vergisten gebruik je een lager ph . 5,6… Meer lezen»
-
Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren geleden
@concha Dank U, dus ben blijkbaar niet de enige. Maar een goed idee, dat zal ik vanaf nu ook doen, want eenmaal ingelogd krijg je weer een ander overzicht dan wanneer je een boodschap leest. Zal er kortelings aan beginnen,… Meer lezen»
-
Notna antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren geleden
@concha, zo doe ik het dus ook is een prima manier.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren geleden
@concha Stoken rond de 55 graden??? Waar heb jij je thermometer zitten dan??
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 1 maand geleden
@concha uit de geschiedenis van dit forum kwam ik dit tegen:
macereren-kruiden-lijst.docx -
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 1 maand geleden
@concha Het staat nog steeds te gisten, SG is 1010 nu. Wat op valt is dat de geur bijzonder aangenaam is. Fris zurig, met tonen van zure appel en champagne. Terwijl het enkel suikerwash met bakkersgist is. Afwachten wanneer het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 2 jaren, 1 maand geleden
@concha mensen zijn vanwege dat men bijna een eeuw lang geen absinth kon krijgen de pernot achtige anijs dranken gewent geraakt . De oude absinth was een bitterder en minder anijs achtig dan de moderne commerciele . Receptuur is nogal… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 1 maand geleden
@concha
Ik zal je op de hoogte houden. Merk al wel dat bakkersgist met veel meer kalmte vergist dan de Turbo. Ik ga er maar van uit dat smaakmaken tijd kost :-)) -
Steamboy antwoordde op het onderwerp "Denkfout ??" – 2 jaren, 1 maand geleden
@concha, ik heb limoncello gemaakt, hij is overheerlijk, maar moet nog 14 dagen rijpen (steepen)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha er zijn diverse mogelijkheden voor extracties en infuseren denk aan o.a . stoomextractie ,percolatie een dry still voor infusie , Centrifuge enz . Als je een oven verstandig vind om alcohol in op te warmen kun je het proberen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha oplosbaarheid van stoffen in alcohol en aanwezig water en ook het “weken ,” gaat het om . Niet alle stoffen komen vrij met hoog percentage alcohol alleen . Daarbij is voor deze kruiden 60 % meest effectief. Het warm… Meer lezen»
-
Kevin antwoordde op het onderwerp "Alquitara zonder pomp" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha : Hier dezelfde ervaring. Ook met een zeer klein pompje al snel teveel watertoevoer. Grootste probleem met de alquitara is dat de uitstroom zo dicht tegen de bovenrand van de schotel zit. Overstroomt dus erg snel bij minimaal debiet…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha ik gebruik bij een overhaal van 50 liter 2 tonnen van 60 liter waardoor ik gewoon rondpomp . Met beetje koelvloeistof in het water kan ik het laten staan en meerdere keren gebruiken. . bij 30 liter is 1… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Koelwatertemparatuur" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha precies, zoals je zegt iedere situatie is anders. We moeten creatief zijn met de middelen die we hebben of kunnen verzinnen. Is onderdeel van de hobby, toch?
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@concha Bedankt voor deze info. Ik hou het ook bij de originele momenteel.
-
Sukrin antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@concha Ik heb het even nagevraagd bij onze kwaliteit manager. Dit om te voorkomen dat er hier incorrecte informatie op komt. Doordat hij bevestigd heeft dat dit mogelijk is vraag ik u contact met ons op te nemen op het… Meer lezen»
-
Sukrin antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@concha zou u contact met ons willen opnemen, wij bij Sukrin zijn benieuwd of u dit geprobeerd heeft en wat uw bevindingen waren. MVG, Sukrin
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum Waterslot" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@concha misschien doet hij rum in water slot om een ander geurtje in huis te krijgen.
Waterslot is niet meer dan stank afsluiter en zorgt dat er geen rommel of beestjes in de gistton vallen .
( Ik gebruik zelf geen waterslotjes) -
stokes antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@concha https://www.vinimare.nl/contents/nl/p8005_Raschigringen_8x8,_1_liter_.html dit zijn iets kleinere. Ze hadden ook ooit 6×6
- Meer laden