-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha bedankt voor je antwoord.gebruikt je bij je 2e(fijnstook) alle alcohol van je 1e(ruwstook)? Ook je voorloopt etc ? En ik welke maten maak je je cuts tijdens de fijnstook? Hoelang ben jij dan bezig met je 2e run aangezien… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maceraat van hard fruit" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@concha als de pitten niet gekneusd of gebroken zijn zal het niet veel problemen opleveren als je ze laat zitten .
Enige is dat pitten wel looizuur afgeven wat ook een bittere smaak kan geven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha indien er voldoende Animo is en er nog personen zijn die willen helpen met organiseren zou het mogelijk zijn om een workshop te plannen/ organiseren .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha percentage bij vulling lag hoger en inrichting van ketel was iets aangepast . Hierdoor had ik idee dat calcium niet nodig was en dat bleek ook .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@concha simpel gezegd glycerine maakt viscositeit wat hoger van de watergebonden delen dus verdamping gaat moeilijker . De ethyl ontsnapt daar makkelijk aan dus er komt minder andere stoffen mee . Percentage gaat omhoog.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha of er is te veel verdampt tijden macereren ( te lang ,te warm ) of er zat heel veel in de vruchten. Ja je had beter niet zoveel water kunnen bij voegen. Als je het gehele Maceraat in ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha met het bodemroostertje erin zal het niet aanbranden.
-
Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@concha goed om te horen,
en wat is de gemiddelde tijd dat je bezig bent ? -
Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha Beste, Voor mij betekent ervaring wel degelijk “ervaring”, sorry goed bedoeld. Mijn beide grootouders waren boeren en je weet het of niet maar destijds maakten sommige boeren ook hun likeuren zelf, men had alles in huis natuurlijk. Ons moeder… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha als het goed is komt de co2 er wel door heen. Nee roeren is niet verstandig. Wat ik ook wel doe met een pulp vergisting wanneer er kans is op koek vorming is een kunstof buis rechtop erin zetten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@concha aalbessen zijn niet de moeite waard om te vergisten en te stoken . Je houd weinig over en weinig aan smaak. . Maseraat maken in alcohol kan nog iets opleveren. Fruit vergisten gebruik je een lager ph . 5,6… Meer lezen»
-
Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@concha Dank U, dus ben blijkbaar niet de enige. Maar een goed idee, dat zal ik vanaf nu ook doen, want eenmaal ingelogd krijg je weer een ander overzicht dan wanneer je een boodschap leest. Zal er kortelings aan beginnen,… Meer lezen»
-
Notna antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@concha, zo doe ik het dus ook is een prima manier.
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@concha Stoken rond de 55 graden??? Waar heb jij je thermometer zitten dan??
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@concha uit de geschiedenis van dit forum kwam ik dit tegen:
macereren-kruiden-lijst.docx -
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@concha Het staat nog steeds te gisten, SG is 1010 nu. Wat op valt is dat de geur bijzonder aangenaam is. Fris zurig, met tonen van zure appel en champagne. Terwijl het enkel suikerwash met bakkersgist is. Afwachten wanneer het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren geleden
@concha mensen zijn vanwege dat men bijna een eeuw lang geen absinth kon krijgen de pernot achtige anijs dranken gewent geraakt . De oude absinth was een bitterder en minder anijs achtig dan de moderne commerciele . Receptuur is nogal… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren geleden
@concha
Ik zal je op de hoogte houden. Merk al wel dat bakkersgist met veel meer kalmte vergist dan de Turbo. Ik ga er maar van uit dat smaakmaken tijd kost :-)) -
Steamboy antwoordde op het onderwerp "Denkfout ??" – 3 jaren geleden
@concha, ik heb limoncello gemaakt, hij is overheerlijk, maar moet nog 14 dagen rijpen (steepen)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Abinthe, recept van Tiny projects" – 3 jaren geleden
@concha er zijn diverse mogelijkheden voor extracties en infuseren denk aan o.a . stoomextractie ,percolatie een dry still voor infusie , Centrifuge enz . Als je een oven verstandig vind om alcohol in op te warmen kun je het proberen…. Meer lezen»
- Meer laden