-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bananenrum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@maasjoerts let wel op dat je het gistvat ergens zet waar schoonmaken makkelijk gaat, ik herinner me nog wat fotos op verscheidene fora waar de banaan zorgde voor het geweldadig verlaten van een gedeelte van de vloeistof uit het gistvat.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Nog iets om in de groep te gooien, niet iets wat ik overweeg op het ogenblik maar het is misschien vermakelijk om te lezen en in ieder geval een discussie waard, azijn toevoegen aan de vergisting van melasse…. beetje vreemd… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Rum heeft een tijdje stilgelegen hier, het proeven afgelopen week van de Saison versie en wat vragen over rum in een ander topic (en via WhatsApp) wakkerde toch weer de interesse aan, bij onze forumleverancier een kannetje melasse besteld en… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert Kister heeft hij nu, het Franse boek kan ik niks van vinden helaas.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@antonuithethogenoorden Ik stuur je zo een berichtje Anton 😉
-
Alchemist vind forumbericht "Blauwe kleur na striprun suikerwash met baking-soda" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@ruben124 ik heb geen ervaring met turbo gisten maar heb hier op t forum wel gelezen over bijsmaken. Ik zou eerst eens een ronde proberen met een niet turbo gist. De gist die het beste uit de bus kwam… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@ruben124 heb je wat meer informatie hoe je de rum gemaakt hebt? Rum heeft sowieso wat tijd nodig, hoelang heeft er tussen destilleren en proeven gezeten?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Limonchello recept" – 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@gerardo Ervan uitgaande dat je de 6 kilogram suiker in 25 liter bedoeld, dan zit je op een theoretische maximale opbrengst van 12,4%, dus een 3100 ml pure alcohol. Je hebt een 2500 ml opgevangen als destillaat, dus… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@hoentie een puur melasse vergisting geeft een soort rum die wat minder bekend is, de echte variant 😉 , vele soorten rum die we hier kennen zoals die met de vleermuis zijn nog nabehandeld om zwaardere smaken eruit te halen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vers forumlid" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@mina-neon Welkom Mina, goede grondstoffen heb je dus al, er zijn er hier een hoop die met fruit werken (ik dan toevallig niet) dus je zult genoeg kunnen leren.
-
Alchemist vind forumbericht "Lees dit eerst, de Thuis Distilleren Beginnersgids" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey als je ervoor zorgt dat de keukenrol de hals vult qua diameter kun je het zo best een tijd laten staan hoor 👍
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey nog even een toevoeging, rum ruikt en proeft niet geweldig na destilleren (muffe appels is de omschrijving die ik ervoor heb), je kunt het beste het destillaat in een fles doen waarin een prop keukenrol in de hals zit… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey Tweemaal overhalen is het advies, melasse heeft een sterke eigen smaak die, bij volledige melasse vergisting, duidelijk aanwezig na twee keer overhalen. Eerste ronde doorgaan totdat er geen alcohol meer overkomt. Tweede ronde ruiken en proeven totdat het… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Schuimt het gistvat uit" – leuk 1 jaar, 11 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rudy68 ideaal is het niet gelukkig is het aan de start van de vergisting en is het minder erg dan aan het einde, je kunt via het kraantje aftappen. De deksel eraf is ook een optie maar als de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Dit is weer eens wat anders dan mensen die problemen hebben met een traag opstartende vergisting 😉 . Normaal zorg je ervoor dat ongeveer een kwart van het gistvat vrij blijft zodat het niet eruit kruipt tijdens de vergisting…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Refractrometer" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@lambik donder en bliksem inderdaad, ik denk dat de gist bang wordt en ermee stopt. Geen idee waarom maar het is wel een tweetal keer gebeurd, ik meen me te herinneren dat ik het zelfs een keer vermeld zag… Meer lezen»
- Meer laden