Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @haak het hoeft ook niet negatief te zijn. Het is een keuze wat je met het smaakprofiel wil . 
    Je kunt kiezen voor puur typerend aan 1 appelsoort of meerdere smaken blenden .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @haak ook bij vergisten met diksap toevoegen is er smaak verandering. Het heeft immers een eigen productie methode anders dan hoe je de appels of pulp op zich in . daarnaast ook de vraag is de diksap van hetzelfde appelras…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Heerlijk ook met kerst.  (Helaas heb ik voorraad zat , maar de 2e keer corona in mijn lijf heeft mijn smaak en reuk volledig doen verdwijnen . Hoop dat ik binnenkort als de corona voorbij is  ook de lemon lime…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @odevie https://youtu.be/t17sZCwr22I

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek als pulp is gebruikt al tijden stook is het niet zinvol om het opnieuw te gebruiken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek   opbrengst is lastig vooraf te zeggen met weinig info over product en manier van werken het suiker percentage hangt niet alleen af van water en kilo verhouding maar enorm van type peer ( of fruit maar ook oogst kwaliteit…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @rumo het is een lastige drank inderdaad . Eerst maceren met rum kokos in een lightbody rum , deel hiervan Stoken en deel maceraat na stook weer toevoegen , natrekken en pas na enkele dagen affilteren . Het deel maceraat…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum mash" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @nathan2020  het geklonken keteltje is een heel oud stookketeltje wat met klinknagels in elkaar is gezet.  Een geforceerde stook wil zeggen dat je iets doet waardoor de ketel werking / stook anders gaat . Bijvoorbeeld kun je kookvertragen door glycerine…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Het kan eigenlijk alleen maar goed gaan. Fermenter staat stabiel ingesteld op 21 graden. Rustig afwachten nu. Ik was het niet eens van plan, maar ik had vrijdag de Kölsch gebotteld dus was er een fermenter en een Tilt vrij….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus ook 80 graden is al te hoog    . Core temperatuur kun je het beste voor een goed diastatisch vermogen onder 48 graden houden .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @johnny Bij 100 graden ben je wel de enzym werking om zeep aan helpen.  Je zal dan een ander mout erbij moeten gebruiken voor de omzetting

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @pikketanus volgens mij redelijk helder. Het was nu nog iets moeilijk te zien omdat het onverdund nog slushpuppy was… maar volgens mij gewoon vergelijkbaar met de druif.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Net een fermenter gevuld. 5 liter pruimen en 20 liter water. SG 1068. SN9 gist er op en wachten maar. Ben benieuwd of hij net als de druiven geheel droogvergist. De Kweepeer smaakt nog zoeter 🙂
     
     

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Dropshot" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Lekker spul he!
    Hier nog een topic met Dropshot recepten.
    https://stookforum.nl/forums/likeuren/droplikeur-dropshot-recept/
     

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Voor wie het gemist heeft. Er is naast druiven nu ook pruimen en kweeperen concentraat. Vanaf nu in stevigere 5 liter cans.
    https://www.stookwinkel.nl/product-categorie/vergistbare-vruchtenconcentraten-en-melassse/?orderby=popularity
     

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum liked forum post "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist ik gebruik Decenia lang nooit anders dan simpele pan en gaas . Nooit problemen met dichtslaan van filters , doorstroom problemen en temperatuur sturingen.  Rogge vraagt inderdaad iets meer handeling omdat het een lastig product is maar ook dat…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Melasse

    Door ArjenLee 9 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 1 dag geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens