-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Opbrengst en hoeveelheid" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@odevie, je kan als de pulp weer is afgekoeld na het koken met een refractometer meten. Dan heb je aan drie druppeltjes genoeg.
Of gewoon vergisten en stoken en kijken wat het wordt 😆 -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@odevie jazeker, robbert tiny videos en dan nummer 9. Goed te doen. Hier staat ondertussen alweer 6 liter te marceren wat gestookt moet worden en dan weer een jaar kan rijpen in de kelder. Tip, serveer het uit de vriezer.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisten en suikers" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@odevie westcoast kun je het best ook ruim pitchen . Voor 25 liter ongeveer 20 gr. Voor 50 liter 35 gr
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ABV van maceraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie er zijn veel van de oude garde die inderdaad nog met kleine glas opstellingen test run doen. Ook met buret wordt nog steeds wel gewerkt .( Ik maak mij zelf daar ook schuldig aan ) Soms vind je op… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "ABV van maceraat" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@odevie Er gaat zeker alcohol in de vruchten zitten, proef er maar eens van nadat je het gezeefd hebt. Suikers uit de vruchten zullen een kleine invloed hebben op de meting, maar minder dan wat er in het vruchtvlees is… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie momenteel niet. Grote hoeveelheden is zelden vraag naar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie ook met kolom moet je 2 x overhalen voor een goede alcohol
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie kan… is maar net wat je wil. Calvados bijvoorbeeld zet ik op walnoot doppen en eiken. Dan na een poos bottelen en op fles een jaar rijpen. Ik destileer altijd minimaal 2x.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie minimaal 2 weken. Maar naar 2 maanden word hij nog beter. Laatst een flesje geopend van 1,5 jaar…. dat was fantastisch.
Wanneer je appel destileerd, minimaal 4 maanden op fles rijpen… je merkt dat de appelsmaak steeds meer terug komt. -
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie
sorry voor het lullige antwoord..maar hoe langer hoe beter😢
na een week of 3 a 4 heb je al prik erin
maar na een paar maanden of half jaar zijn ze nog lekkerder -
concha antwoordde op het onderwerp "nieuwe suikerwash gemaakt" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie Ik sluit bij je aan. Ik had een test gedaan met bakkersgist en SafSpirit GR-2 (welke volgens mij geen turbo gist is). Die GR-2 had een zeer scherpe alcohol smaak. Ik heb hem een 2de keer gestookt. Het was… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie Goed dat het probleem opgelost is met de toegevoegde amylase. Eenstap maisch kun je op bv 63ºC doen.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie 1026 is inderdaad wel aan de lage kant. Het maischschema wat je hebt aangehouden is niet zo heel belangrijk. De moderne mouten, en zeker die van Castle Malting (Malterie de Chateau) zijn in staat om zelfs met een eenstap… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie klinkt allemaal goed behalve de verkleuring naar bijna zwart dan. Kan zo niet zeggen wat er niet goed is gegaan. Heb je een SG meting gedaan? Kan zijn dat er toch behoorlijk wat zetmeel omgezet is naar suikers. Amylase… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie Hoe lang heb je voor het maischen dit geschroot? Het heeft niet toevallig weken geschroot gelegen he?
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie wat voor mout heb je gebruikt en hoe heb je e.e.a. geschroot?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie ja even deksel eraf kijken of je mini belletjes nog ziet , lucifer test ,. Je ruik co2 niet maar het prikt in de neus. En je kunt met co2 detector even testen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie kontroleer of inderdaad gisting voorbij is. Bubbels of geen bubbels in een waterslotje is absoluut geen juiste indicatie . Wanneer je zeker bent dat er geen gisting meer is gewoon afhevelen en stoken . Ook met een bakkersgist in… Read more»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie
Lijkt op Guiness cider 😁
Ik gebruik biologische diksap,vol met suiker en je houdt de appelsmaak -
Haak antwoordde op het onderwerp "Nieuw!" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@odevie
o ja dat is waar
10×220 liter dat moet genoeg zijn 🤣 - Meer laden