Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Martin74

    Martin74 antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @psycat bedankt voor de info , waarom raad je eikenhout af voor te lageren, ik heb nl 2 soorten liggen , Amerikaans eiken gerookt en Frans quisine eikenhout. Is het goed om bij de ruwstook nog peren toe te voegen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Platenkamp

    Platenkamp antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat Hartstikke goed boek idd!!!
     

  • Profielfoto van concha

    concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat Ik heb het geprobeerd met aardbeien en aalbessen. En inderdaad de smaak gaat verloren bij het destilleren. De aardbeien wassen en snijden in kleine stukjes en deze dan invriezen in een weck pot. Daarna in de zon een aantal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat 
    Ik zou ook eens proberen rabarber te vergisten en af te stoken. Kan er na de stook ook suiker toegevoegd worden om een likeur te maken of blijft er te weinig smaak over in het destillaat?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat ja zowel onder als boven. 
    Dan hou je ook makkelijk zelfde niveau . En werkt bet als 1 vat .

  • Profielfoto van Lambik

    Lambik antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat 
     
     6F28E6D9-34B8-4C5F-91EB-FB584A81C998.jpeg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat beide vaten verbinden met boven en onder een buis . In ene vat instomen en andere uitstromen.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat ik zou de retour tegenover de pijp zetten, korte pijp dan 3, lange pijp dan 1. Als de doorstroming erg rustig is zal het weinig uitmaken maar je krijgt de langste weg voor het warm water om te mengen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @psycat Paint of Powerpoint gebruikt? 🤣 
     
    Ik zou zelf voor connect 3 gaan, dat geeft waarschijnlijk de beste menging om een meer homogene temperatuur te krijgen. Bij 1 geeft het gevoelsmatig meer warm water uit de retour wat doorgetrokken wordt.

  • Profielfoto van Strauss

    Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @psycat  Dag Psycat, dit jaar heb ik 3 heerlijke dranken gemaakt met de rabarber. Mijn basis was telkens rabarber-mede (14%) met honing van mijn eigen bijen. -1/3 heb ik op flessen getrokken met een vleugje extra honing. Hoewel de mede…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @psycat bessen worden meestal als masseraat verwerkt . De zwarte bes heeft het meeste aroma. De aalbes kun je weinig mee.  Je kunt ook het beste wat blad mee masseren. Citroenschil , kaneel  , kruidnagel en Curaçao schillen worden ook…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @psycat ah ok dan haalde ik die door elkaar…

  • Profielfoto van concha

    concha antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @psycat Maar eerst alles wat te maken heeft met noten: notenlikeur, nocino, ….

  • Profielfoto van Flip

    Flip antwoordde op het onderwerp "Voorstellen." – 3 jaren geleden

    @psycat helaas. Alleen appels. Wel veel soorten, sommige heel ouderwets. We hebben ergens een kaart gevonden met de namen. Moet ik voor de zomer even opduikelen. Ik dacht voor de calvados zoete appels te moeten hebben. Toen jaar geleden een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Weaver

    Weaver antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 3 jaren geleden

    @psycat Dat ga ik maar proberen…. en weekje kan er nog wel bij 😎

  • Profielfoto van Strauss

    Strauss antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @psycat inderdaad, alles omgeploegd omdat de kleur van de vrucht na verwerking niet rood genoeg was… 10- planten uitgegraven en de helft aan vrienden gegeven. zonde ze geven zo goed…

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @RuMo, @Alchemist, @Psycat, @Robbert,   bedankt voor jullie berichtje. Heel erg veel geleerd hier op het forum, ben blij dat ik het met jullie kon delen. Het stukje bezieling blijft nog wel bestaan als oude topic (grappig om te zien…   Read more»

  • Profielfoto van paulvarta

    paulvarta antwoordde op het onderwerp "Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @psycat Waarom vries je ze? Lukt het persen een beetje?

  • Profielfoto van paulvarta

    paulvarta antwoordde op het onderwerp "Is een fruitmolen geschikt voor vezel-rijke grondstoffen, zoals rabarber en selderij?" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @psycat Het doel is vermalen tot groffe puree. En deze: 1 fermenteren met melkzuurbacteriën voor te conserveren.  2 Uit te persen    Maar dus de vraag of er een puree van gemalen kan worden, of groffere stukjes is ook oke….   Read more»

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @psycat heb er nu ook een water slot op ja zal het zo nog is opzoeken wat ik wel weet het is flink aan het gisten

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 3 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 3 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 4 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 6 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens