-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo ik ging er eigenlijk vanuit dat je de ph altijd rond de 3a4 ph moest houden om zo besmettingen etc tegen te houden. Ik hou van droge wijn,maar niet te zuur😐 Ik dacht ook eigelijk dat de zuur zou… Meer lezen»
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen, ik ben Klaas vaak" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo bedankt👍 Ik heb om te beginnen een vevor 50ltr voetbal ketel aangeschaft. Ik heb daar een verwarmings element in combinatie van een srr en een pid controller in gebouwd. En ben redelijk tevreden tot nu toe. Gebruik deze ketel… Meer lezen»
-
BeauBunt antwoordde op het onderwerp "Hallo iedereen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rumo nee, nog geen ketel. Ik ben nog onderzoekende wat te kopen. Het gaat mij in 1e instantie alleen om het maken van pure alcohol voor de limoncello. Echter kom ik hier van alles tegen en gin maken spreekt ook… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Beginnende stoker tips?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo Inderdaad, geduld is een schone zaak. Maar ‘betaald’ zich dan ook terug. En drank produceren voor de verkoop brengt het naleven van een hoop wet en regelgeving met zich mee. En niet alleen van de belastingdienst/douane. Je bent bijna… Meer lezen»
-
Hermanwerkman antwoordde op het onderwerp "Hoi Ik heb Obstler gemaakt en deze is volgens mij goed gelukt." – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo Ik heb puur fruit in de keukenmachine fijn gemalen, pruimen appels en peren uit eigen boomgaard, deze in een gistvat gist erbij, wel de goede gist. Ik denk dat ik zo’n 25 liter most had, uit laten gisten dan… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo ik heb met in de fles doen 4 gr suiker toegevoegd en niet bewust het gisten gestopt of compleet uit laten gisten, test flesjes plopten flink maar de laatste ,( 6 maanden geleden)vond ik de smaak niet naar mijn… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rinus55 @rumo en ik bespreken hier met regelmaat dat we nog flesjes vinden van jaren geleden. Deze flesjes zijn heerlijk. Ergens staat in dit draadje ook een cider van 3 jaar oud. De kleur is wat minder maar de geur… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo coldcrashen, overhevelen naar andere keg en laten rijpen voor de zomer. m
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@rumo nice! Ik ken wel m41 gist die knalt je vat uit. M44 dus ook.
Cl23 is duur geworden. Ik wil die fementis FD3 nog eens proberen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo tijdens het maischen in koude schuur is er veel uitgedampt. Dus mede daardoor ook ” ingekookt”
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo als ik het zo lees lijkt het een soort basis recept voor ijs (melk, peer, karamel, vanille, hazelnoot en anijs). Zal een zachte basisalcohol of rum tegenover staan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo ook iets van p.H. buffer? Bij Saense was de p.H. voor vergisting al 3,8, dat geeft niet superveel speelruimte voordat de gist inactief wordt door een te lage p.H, daarom ook de krijtjes want meneer had geen zin in… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo ik heb goede connecties. Het enige is ze sturen mij toe zonder vragen hoeveel ik zou willen.
Dus ik denk dat ik iets te veel heb en dan gaat overtollige dan weer de container in. -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo daar heb ik ook last van. Ik probeer al 24 uur op jou te reageren maar hij laad slecht. Zal een melding maken bij de directie. Ik zal weer vlierbliesoemsiroop inslaan. Ondanks dat ik nog voorraad heb, heb ik… Meer lezen»
-
janm antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen ik ben Jan" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumo als newbee kon ik nog geen foto´s plaatsen
- Meer laden