-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden geleden
@rinus55 @rumo en ik bespreken hier met regelmaat dat we nog flesjes vinden van jaren geleden. Deze flesjes zijn heerlijk. Ergens staat in dit draadje ook een cider van 3 jaar oud. De kleur is wat minder maar de geur… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden geleden
@rumo coldcrashen, overhevelen naar andere keg en laten rijpen voor de zomer. m
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 2 weken geleden
@rumo nice! Ik ken wel m41 gist die knalt je vat uit. M44 dus ook.
Cl23 is duur geworden. Ik wil die fementis FD3 nog eens proberen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo tijdens het maischen in koude schuur is er veel uitgedampt. Dus mede daardoor ook ” ingekookt”
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 3 weken geleden
@rumo niet normaal he hoenduur het allemaal word.
Ik heb er ook eens een eau de vie van gemaakt en op walnootdoppen gezet dat was best smakelijk .
Ik zal morgen eens nieuwe cider maken en op keg zetten. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 3 maanden geleden
@rumo als ik het zo lees lijkt het een soort basis recept voor ijs (melk, peer, karamel, vanille, hazelnoot en anijs). Zal een zachte basisalcohol of rum tegenover staan.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 3 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo ook iets van p.H. buffer? Bij Saense was de p.H. voor vergisting al 3,8, dat geeft niet superveel speelruimte voordat de gist inactief wordt door een te lage p.H, daarom ook de krijtjes want meneer had geen zin in… Meer lezen»
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo dankjewel
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo ik heb goede connecties. Het enige is ze sturen mij toe zonder vragen hoeveel ik zou willen.
Dus ik denk dat ik iets te veel heb en dan gaat overtollige dan weer de container in. -
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dankjewel
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo ok, maar nu nog gist toevoegen daarvoor is het te laat denk ik. Ik heb 4 gr citroenzuur gebruikt, 10 gr gistvoeding amonium diphosphaat
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo daar heb ik ook last van. Ik probeer al 24 uur op jou te reageren maar hij laad slecht. Zal een melding maken bij de directie. Ik zal weer vlierbliesoemsiroop inslaan. Ondanks dat ik nog voorraad heb, heb ik… Meer lezen»
-
janm antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen ik ben Jan" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo als newbee kon ik nog geen foto´s plaatsen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dat heb je helemaal bij rechte eind absinth ,pernot , genepi , maar ook Chartreuse en Benedictine moeten flink rijpen. Net uit de ketel is het niet te smurfen. Maar eigenlijk geld dat voor alle dranken. Er is tijd… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo Hey wat leuk dat je er nog op terug komt. Fijn dat de gist jou ook bevalt. Ben ook benieuwd naar je druiven. Ga je nog een poging wagen met cider voor de zomer met CL23?
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo dank je voor de Feedback. Bij @robbert op zijn filmpjes een grotere hoed gezien. We zijn ook aan het verzinnen om dat om te bouwen zodat de “uitlaat” een groter gat word. Waar zou je de temperatuur meter precies… Meer lezen»
-
Moonshine maniac antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik heb een 50 liter bierfust ombebouwd tot stookketel.
Tot nu toe heb ik whiskey, rum en neutraal gestookt. Van die laatste wil ik allemaal lekkere dingetjes gaan maken. -
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 4 weken geleden
Bedankt @rumo dat zal ik doen! Als deze stookwijn van rietsuiker en appelstroop is verstookt. kan ik de melasse die overblijft uit me grote ketel halen en bewaren om mee te stoken op de fijn stook in me kleine ketel?… Meer lezen»
-
Rudyvanr antwoordde op het onderwerp "Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners" – 3 maanden, 4 weken geleden
@rumo zou ik na de vergisting de stookwijn gewoon via het kraantje kunnen aftappen? Of beter afhevelen?
- Meer laden