-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar geleden
@stookje ik wil het volgende recept gaan gebruiken om ook is wat anders te proberen dan de Turbogist. Enige vraag die ik hierover heb is, wat bedoelen ze met bakkersgist, zo’n blokje van 40gr die je in de jumbo kan… Meer lezen»
-
CVpeet antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 1 jaar geleden
@stookje hoop ook echt dat ik het weer terug kan vinden. En zeker dat ik het dan zal delen. Flarden weet ik nog van het proces. Het openen van de vaten, het doorroeren van de dikke koek bovenop, het meten… Meer lezen»
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Heel veel aardbeien, tips?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@stookje klinkt goed!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 1 jaar, 4 maanden geleden
@stookje gewoon met een kleine groep is de bedoeling wat maischen met elkaar en een strookje van de simpelste drank voor beginners. Een whiskey.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet gekookt morgen gist erop, iemand nog tips?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@stookje de stop geosmine moet eerst geminimaliseerd worden . Dit stofje geeft een muffe gronderige smaak .
Hierna kun je met een goede gist het vergisten .
-
geert69 antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@stookje klopt het is een gedoe maar wou het toch eens proberen of het veel verschil uitmaakt vindt dat die turbo gisten wel wat nare smaakjes geven vandaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@stookje helemaal juist !
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@stookje, tja wat die mensen toch hebben met die turbo spullen. Het is een hobby geen werk neem lekker de tijd vind ik.
-
Grensjager2 antwoordde op het onderwerp "Sous-vide maischen" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@stookje daar heb ik geen last van omdat ik het in zakken doen en vacumeer. Af en toe even de zakken herschikken is voldoende om alles in de zakken te mengen.
het is perfect voor de temperatuurcontrole… -
concha antwoordde op het onderwerp "Heel veel aardbeien, tips?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stookje Hartelijk bedankt om te delen. Ik had vroeger een ander recept gebruikt maar deze smaakt toch een pak beter. Dat recept was ook eenvoudig. Aardbeien invriezen, daarna ontdooien en dan het sap mengen met alcohol en suikersiroop. Na een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Thermometer van Alquitara gedraaid" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stookje Gebeurt wel vaker. Meestal is het mogelijk om aan de achterkant de boel te verdraaien. Je kan dan de thermostaat in kokend water steken en hem naar de 100 draaien. Wel opletten dat er geen water inkomt.
-
Sheepman antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen." – 1 jaar, 8 maanden geleden
@stookje 😂😂
Regenbuis 😎 -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje hahah al doende leert men, je hebt echt weinig nodig inderdaad.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje mooi zo! Ruikt erg potent na de eerste stook al, staat hier te rijpen.
Hoop echt dat het bevalt en je vaker gaat maischen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje
welle precies? 😀 -
Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje de temperatuur in het vat meet ik met de sonde van een STC 1000 in een buis via het deksel wat halfweg het vat hangt. Het vat staat in een schuur en zowel de ruimte als de inhoud is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje wanneer je suiker vergist gebruik je water , ( invert )suiker , citroenzuur , gist en gistvoeding . Bij suiker zal een start ph en eind ph max 1.4 punt gezakt zijn als gisting goed verlopen is. Belangrijk is… Meer lezen»
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "14,9% evenementen alcohol aangeboden" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@stookje goed punt 😂..
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje de bessen schoonmaken en inkoken of in magnetron verhitten en dan in alkohol doen .
maar bruuk alkohol voor maceraat van net iets hoger dan u het wil drinken . Anders lost u de smaakjes in het water op. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje Wat verdere uitleg was handiger geweest in het begin. Het recept gevolgd is; 5000 gram Pauls Malt “Thirsty Thistle”, 55 PPM geturfd mout 20 gram struikheide (advies was 50 a 70 gram maar het rook potent) 8… Meer lezen»
- Meer laden