Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Alchemist

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Alchemist

@alchemist

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 6
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist bedankt , ik kom hier wel weg mee.
    Mijn fermentatie ging niet lekker. Bleek dat ik n bierschema gebruikte.

  • Profielfoto van (Geen) onruststoker

    (Geen) onruststoker antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 2 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist zou je me dit kunnen toesturen, wil er graag ook meer van weten

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 4 maanden, 1 week geleden

    @alchemist dan is pauls malt  toch vrij licht nog in rook / peated smaak.  (  Ik heb dat nooit gebruikt  Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Ronald1963

    Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 maanden, 1 week geleden

    @alchemist wat ik nog heel vaak lees, maar niet het verschil in weet is alfa of bèta amylase. Zij zouden na elkaar tijdens het maichen en onder een andere temperatuur moeten worden toegevoegd. Bèta amylase zie ik ook vrijwel nergens…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Alchemist" – 5 maanden, 1 week geleden

    @alchemist Oke, dan zeg ik de aflevering van Opsporing Verzocht af 😆

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner posted a new topic "Korenwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden

    Geinspireerd door de reeks posts van @Alchemist over Jenever, heb ik een tijd geleden de eerste poging gedaan, zie mijn post over jeneverlijm. Gelukkig met de aanwijzingen van Alchemist en @Robbert in staat geweest om met een tweede poging met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Mona

    Mona antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @alchemist is er ook iets te zeggen over de hoeveelheid die je overhoudt na een 2e stook? Ik doe het altijd als ik er iets lekkers van wil maken maar voor medicinale kruiden tinctuur is dat niet aan de orde….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 7 maanden, 4 weken geleden

    @alchemist wist het niet daarom vraag ik het soms denk je dat je het goed doed en blijkt naderhand dat het niet goed is .dacht misschien een beetje tot rust laten komen en dan de tweede stook maar o ke…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Fogland Distiller

    Fogland Distiller antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 8 maanden geleden

    @alchemist neen inderdaad ik had het voorzien door te beginnen in 2 vaten 😉

  • Profielfoto van Haegsch Wijndomein

    Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden geleden

    @alchemist dank voor je duidelijke verhaal. Dat gaat hem dus NIET worden door t gebrek aan suiker. Misschien proberen met tamme kastanjes. Die vind ik hier ook heel veel.

  • Profielfoto van Haegsch Wijndomein

    Haegsch Wijndomein antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist 👍👍

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist 
    Of misschien de lege doppen bij alcohol uit mout en granen doen? Ipv houtsnippers. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre.  Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist hartelijk dank voor de uitleg.

  • Profielfoto van Prins

    Prins antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist dank voor de tip wat zou ik eventueel nog iets toe kunnen voegen om iets meer smaak  en aroma mee te krijgen tijdens het stoken. Iets meer aroma aan de likeur kan toch geen kwaad .ik heb wel gelezen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 8 maanden, 1 week geleden

    @pastis1996  Inderdaad ik doe het zoals in het filmpje over absinthe. Thnx @Alchemist. Met als enig verschil dat ik bij de Pastis de gebruikte ingrediënten wel mee de ketel in doe. Heb geëxperimenteerd met 1/2  2/3 en 50/50, waarbij ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis mede" – 8 maanden, 1 week geleden

    @alchemist simpel ouderwetse mee / mede  2, 1/2 kilo koud geslingerde bloemen honing .  5 liter water  1 citroen  50 gram lavendel  2 kruidnagels. 50 gram verse !! bakkersgist. 5 gram Gistvoedingzout. (DAP) Kook het water  . Mik de honing …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist de kruidenbitter die we in 2020 bij mij thuis hebben gemaakt wat ook mijn 8 e tiny werd ” froubuurtster kruidenbitter ” daarin heb ik ook de mirre gebruikt en daarbij ook bijenpollen.

  • Profielfoto van pastis1996

    pastis1996 antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @alchemist  bedankt voor alle tips!! Ik ga er van uit dat enkel de kruiden in de oven gaan? Niet de weckpot met alcohol + kruiden? 🙂 heb idd opnieuw uitgerekend, moet normaal dan 566ml zijn! Spa blauw zal ik zeker…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 15 uur geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 5 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens