Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

concha

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van concha

@concha

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha bedankt voor je antwoord, je hebt er de tijd voor genomen HaHa! duidelijk man en ik ga er zeker wat mee doen. Als je de alcohol 6 maanden bewaard, doe je dit dan gewoon in een afgesloten fles/pot? ik heb…   Meer lezen»

  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @concha bedankt voor je antwoord.gebruikt je bij je 2e(fijnstook) alle alcohol van je 1e(ruwstook)? Ook je voorloopt etc ? En ik welke maten maak je je cuts tijdens de fijnstook? Hoelang ben jij dan bezig met je 2e run aangezien…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Maceraat van hard fruit" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @concha  als de pitten niet gekneusd of gebroken zijn zal het niet veel problemen opleveren als je ze laat zitten .
    Enige is dat pitten wel looizuur afgeven wat ook een bittere smaak kan geven.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wie kan/wil mij helpen opstarten" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @concha indien er voldoende Animo is en er nog personen zijn die willen helpen met organiseren zou het mogelijk zijn om een workshop te plannen/ organiseren .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @concha percentage bij vulling lag hoger en inrichting van ketel was iets aangepast  . Hierdoor had ik idee  dat calcium niet nodig was en dat bleek ook .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @concha simpel gezegd glycerine maakt viscositeit wat hoger van de watergebonden delen  dus verdamping gaat moeilijker . De ethyl ontsnapt daar makkelijk aan dus er komt minder andere stoffen mee . Percentage gaat omhoog.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @concha of er is te veel verdampt tijden macereren ( te lang ,te warm ) of er zat heel veel in de vruchten.  Ja je had beter niet zoveel water kunnen bij voegen.  Als je het gehele Maceraat in ketel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @concha met het bodemroostertje erin  zal het niet aanbranden.

  • Profielfoto van Kapisjon

    Kapisjon antwoordde op het onderwerp "Elektrische kookplaat" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @concha goed om te horen,
    en wat is de gemiddelde tijd dat je bezig bent ?

  • Profielfoto van Georges

    Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @concha Beste, Voor mij betekent ervaring wel degelijk “ervaring”, sorry goed bedoeld. Mijn beide grootouders waren boeren en je weet het of niet maar destijds maakten sommige boeren ook hun likeuren zelf, men had alles in huis natuurlijk. Ons moeder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @concha als het goed is komt de co2 er wel door heen.  Nee roeren is niet verstandig. Wat ik ook wel doe met een pulp vergisting wanneer er kans is op koek vorming is een kunstof buis rechtop erin zetten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @concha aalbessen zijn niet de moeite waard om te vergisten en te stoken . Je houd weinig over en weinig aan smaak. . Maseraat maken in alcohol kan nog iets opleveren. Fruit vergisten gebruik je een lager ph . 5,6…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Georges

    Georges antwoordde op het onderwerp "sorry" – 3 jaren geleden

    @concha Dank U, dus ben blijkbaar niet de enige. Maar een goed idee, dat zal ik vanaf nu ook doen, want eenmaal ingelogd krijg je weer een ander overzicht dan wanneer je een boodschap leest. Zal er kortelings aan beginnen,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Notna

    Notna antwoordde op het onderwerp "sorry" – 3 jaren geleden

    @concha, zo doe ik het dus ook is een prima manier.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @concha Stoken rond de 55 graden??? Waar heb jij je thermometer zitten dan??
     

  • Profielfoto van rummy dummy

    rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @concha uit de geschiedenis van dit forum kwam ik dit tegen:
     macereren-kruiden-lijst.docx

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @concha  Het staat nog steeds te gisten, SG is 1010 nu. Wat op valt is dat de geur bijzonder aangenaam is. Fris zurig, met tonen van zure appel en champagne. Terwijl het enkel suikerwash met bakkersgist is. Afwachten wanneer het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @concha mensen zijn vanwege dat men bijna een eeuw lang geen absinth kon krijgen de pernot achtige anijs dranken gewent geraakt . De oude absinth was een bitterder en minder anijs achtig dan de moderne commerciele . Receptuur is nogal…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @concha 
    Ik zal je op de hoogte houden. Merk al wel dat bakkersgist met veel meer kalmte vergist dan de Turbo. Ik ga er maar van uit dat smaakmaken tijd kost :-))

  • Profielfoto van Steamboy

    Steamboy antwoordde op het onderwerp "Denkfout ??" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @concha, ik heb limoncello gemaakt, hij is overheerlijk, maar moet nog 14 dagen rijpen (steepen)

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens