-
Pastoriestoker antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 5 maanden, 3 weken geleden
@mccorner de vuilgroene kleur is zeker niet wat je wilt en de minder lekkere voor en naloop ben je dan ook meteen kwijt. Helder! En de meest belangrijke reden is dat ze in het land van de ouzo ook zo… Meer lezen»
-
Pastoriestoker antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 5 maanden, 3 weken geleden
@mccorner even een vraagje van een medestoker die ook aan een ouzo wil gaan beginnen. Je geeft aan dat na een paar weken macereren, je de kruiden afgezeefd hebt en vervolgens met water aangelengd om opnieuw over te halen in… Meer lezen»
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "vergisten van pruimenextract" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner 👍 👍 👍
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Korenwijn" – 6 maanden, 2 weken geleden
@mccorner jij maak een vergelijking met korenwijn en jenever, maar korenwijn is toch gewoon een pure graan alcohol? Ik heb ook de Zuidam Korenwijn 5 jaar vatgelagerd en die smaakt prima. De eerst keer dat ik hem dronk dacht ik… Meer lezen»
-
Michello Limoncello antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 7 maanden geleden
@mccorner super die tip van de wasknijper,werkt perfect!!!!
-
phoenixchills antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 9 maanden, 1 week geleden
@mccorner Dat is fijn om te horen! Ik woon zelf nog thuis en m’n ouders twijfelden vooral maar ik heb ze toch over kunnen halen. Ik had nog een vraag. Wat is een betere keuze, een t500 of een Vevor?… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag beginner." – 9 maanden, 1 week geleden
@mccorner en je wordt ook niet blind als je goeie moonshine stook 😎 wel dronken.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 10 maanden, 1 week geleden
@mccorner in de beschrijving van de T500 staat dat er minimaal 10 liter vloeistof in de boiler moet zitten en de beschrijving is geschreven als je met de kolom stook. En ook is de T500 bedoeld voor heldere vloeistoffen. De… Meer lezen»
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever)" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mccorner voor mijn 3e stook wil ik dat ook gaan proberen. Vraagje: kan je de alcohol, eventueel om een keer te proberen, ook uit een paar goedkope Aldi flessen witte wijn stoken? Ik snap dat het een beetje valsspelen is,… Meer lezen»
-
eric-jan antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden, 2 weken geleden
@mccorner goede tip wat betreft tomatenpuree ik ga op zoek naar een zuurtje
als dat er is word het limoncello -
Kampijood antwoordde op het onderwerp "Grieks raki" – 1 jaar geleden
@mccorner Hallo, ik wil geen ouzo…..maar raki!
-
Targa antwoordde op het onderwerp "Destilleren" – 1 jaar geleden
@mccorner . Kan je mede ook destilleren ? Zo ja wat voor smaak krijg je dan ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 1 jaar geleden
@mccorner dat is juist. Voor 10 liter alkohol of borreltje van 45 % in fles te krijgen heeft u zoveel graan , water en mout nodig. Als u dan in kookt tot mooi soortelijke gewicht krijgt u ongeveer 100 tot 110… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo mensen :)" – 1 jaar, 1 maand geleden
@mccorner je hebt volkomen gelijk ik weet zo niet meteen uit hoofd waar maar volgens mij een land in Afrika en Mongolië zijn er inderdaad dranken uit wei gemaakt . Zowel als den soort wijn en een licht alcoholisch gedestilleerd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner bij rogge is het verstandig om in eetste instantie de gom stoffen af te breken. Dat gebeurt bij 41-45 graden . Dat geld ook voor haver . Daarna kun je of naar 55 gr gaan of meteen naar 65-67… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner als het pap is is de omzetting niet goed gegaan of de water kilo verhouding niet. Bij ph boven 5,9 werkt de amylase ook niet optimaal.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Een andere vraag nog die me al een paar dagen bezig houdt: Zuidam gebruikt diverse kruiden, jij vertelde ook dat je diverse kruiden hebt besteld, wanneer is iets nog een jenever en wanneer wordt het een gin? Geen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner Jenever wordt in de regel gemaakt op meerdere granen . Gin op enkel mout en moderne gin op alcohol uit suiker of suiker melasse . Daarnaast is jenever voornamelijk de jeneverbes als hoofdtoon in smaak en bij gin de … Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner is weer eens wat anders dan een vergisting die niet wilt starten 🤭
- Meer laden