-
Robbert antwoordde op het onderwerp ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist ach er zijn enkele tragische gevallen . Ik noem ook geen namen.
Het is gewoon een ” bourbon” voor dummies recept .
Maissiroop is niet goedkoop maar het geeft goed resultaat . -
Robbert posted a new topic ""Whisky/ Bourbon " uit mais siroop." – 3 jaren, 4 maanden geleden
Omdat er nog steeds mensen zijn die moeite hebben met het werken met mais heb ik hier een oud recept uit de zuidelijke staten van u.s.a. : Neem 20 liter water van 50 graden. Los hier 5 liter mais siroop… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Moutloze Whiskey" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist mais is gevoelig voor infectie maar secondaire infectie deels tegen te gaan kun je even verhitten maar ( En zoals in distillers manual / stookboekje staat , ) secondaire infectie bij graan producten kun je voorkomen door ammonium fluoride… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@herbie je kunt het beste niet uitgaan van gram per liter maar ph . Inderdaad soda of caustic soda. Het makkelijkste is inderdaad de de caustic soda of de soda door de vloeistof te roeren. Meet het ph . Voor… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw en onervaren……" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@hertogjan71 welkom Bert! Er is hier een hele hoop te leren! Veel plezier met je toekomstige hobby!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@lambik actief kool kan inderdaad zweem achterlaten wat ook weer gefilterd moet worden . Vaak heel fijn stof wat lastig uit te filter is. . Vislijm is een product dat wordt gemaakt uit zwemblaas van vis . Het wordt in… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Filteren kun je ook doen door aquarium filter watten te spoelen en in een korf filter te doen . Ook een strofilter werkt goed . Met koolfiltere verlies je smaak mee en ook kans op zweem waardoor de drank niet… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand ervaring met IPA bier stoken???" – 3 jaren, 4 maanden geleden
IPA Bier is zwaar gehopt . Probleem met hop even als gentiaan en gember is dat deze zeer moeilijk is weg te krijgen. JE zal inderdaad met natriumcarbonaat of natrium hydroxide moeten Destilleren en eventueel met contrast als pomelo sap… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@rumo nou dat bedoel ik. Trutten bladen met trutten recepten . Een klein beetje meer moeite en je hebt een echte likeur . Alleen helaas is de wereld van goede smaak aan verdwijnen en stompen mensen af waardoor trutten dranken… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Tegen woordig worden veel dropdrankjes door Hobbyisten gemaakt op de viva / libelle / huisvrouwen steunkousen methode . Wat drop oplossen in alcohol en eventueel wat suiker er nog bij . Vroeger waren de dropdrankjes op kruiden basis vaak ook… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookje staat bij het product 🙂 . 30 Liter met inhoud gradering. Voedsel veilig kunststof. Semi Transparant. Sluit perfect luchtdicht af. Langdurig bestand tot 100 graden en kortstondig tot 130 graden. Emmer kan gevuld gedragen worden zonder kans op scheuren… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@rumo klinkt als een goed plan ! dat gaat dus prima lukken. .
Ja soms iets verdelen kan makkelijk zijn .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@rumo lukt het allemaal wat met het mouten en eesten?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@ithebreather ik zit in Vrouwenparochie . Dat is inderdaad bijna in de Waddenzee . Burdaard is hier klein kwartier vandaan.
Vrijdags en zaterdags is de molen open . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@catnip jammer dat je stopt maar wie weet komt het weer eens op.
Je weet je bent hier welkom en we zouden ook nog eens vissen. .
@ Lambiek mooie aanwinsten 👍👍 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@lambik leuke set en zeker de moeite waard. ! ,👍👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@rumo ja de rietsigaren inderdaad. Je brand eerst het turf. Wanneer de gloed erin zit gaat er een laag in stukken gebroken / gehakte lisdodde’s overheen. Zorg dat het niet meteen in brand vliegt. ( Eventueel iets bevochtigen ) dan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Vers gemout , geeest en geschroot . Deze maand nog wordt het gemaischt . Zo hou je het beste resultaat.
IMG_20220206_161659653.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
vers gemout gerst geeest op turf en lisdodde . Op lage temperatuur. . veel peat / rook opgenomen na 1 dag afkoelen meteen op stenen grof gemalen. (Steen bevalt mij nog steeds het beste En prefereer het persoonlijk boven de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@odevie je kunt ook met eiwit klaren . Ooit heb ik dit topic gestart daar staan verschillende methoden in om ook dit soort problemen aan te pakken : MeeKlaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling na klaren kun je… Read more»
- Meer laden