-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Stookwijn" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@patpoll allereerst, 100 graden is veel te hoog om te destilleren. Alcohol verdampt bij 78 gr en de kunst is om te verwarmen tot wanneer je uitstroom snel druppelt tot een fijn straaltje is. Stel dat je 4 liter stookwijn… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Verhouding suiker en water" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@lambik Met 5 kilo suiker op 25 liter heb je een concentratie van 200 gram per liter. Voor natuurlijke gisten zoals bakkergist is dit een prima omgeving om te leven en te groeien en dus ook de beschikbare suiker om… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Van paaseitjes tot iets lekkers ." – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stierke ik mag van mijn dokter absoluut geen water meer drinken, het is niet goed voor mijn stalen zenuwen en mijn ijzeren gestel. Alleen nog licht werk en sterke drank worden aanbevolen. LOL
-
Odevie vind forumbericht "Het kleine vaatjes topic" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Dit noem is nu een klaar en duidelijke beschrijving van een werkwijze. Hartelijk dank.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Onlangs gespot in de winkel" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@rummy-dummy ik heb zelf geen ervaring met dit soort aquariumthermostaten maar ik vrees een beetje dat het toestel zelf te warm wordt zodat je plaatselijk oververhit en de warmte zich niet egaal verspreidt.Zelf gebruik ik met succes electrische dekentjes die… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Starter" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@splash een suikerwash stook ik de eerste maal met de kolom op de T500 op vol vermogen en met de water flow control hou ik de temperatuur rond de 50 graden. De eerste 50 tot 100 ml gooi ik weg…. Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@johnnieboy Beide zijn mogelijk. Persoonlijk kies ik om te macereren in (graan)alcohol van 40 a 50 % en vervolgens iets verdunnen en stoken met het fruit in de mand. Vers fruit laten vergisten kan natuurlijk ook maar is bewerkelijker, minder… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@johnnieboy werkt fantastisch, werkt als een mega botanical basket. Er kan een flinke lading fruit en/of kruiden in. De helm er op en met vermogensregelaar traag stoken haal je toch flink wat smaken over.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert haal je dan meer smaak bij het vergisten op compleet beslag? Ga je dan filteren bij het stoken of gaat alles de ketel in?
Ik probeer het me praktisch voor te stellen… -
Odevie posted a new topic "Braumarkt BV failliet" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Wat er reeds zat aan te komen is gebeurd, Braumarkt is op 27/01 filliet verklaard. De website, in zovere er nog artikelen in voorraad waren, was off line gehaald. We weten nu ook finaal waarom. Zelf slechts enkele keren iets… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@rumo ik ben benieuwd naar je ervaringen. Weet wel dat flessenwater een breeds gamma heeft met meerder of minder droge stof gehaltes, staat steeds op het etiket vermeld.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert vislijm of caseine doen de vlokken neerslaan waardoor je kan afhevelen?
Ter illustratie heb ik nog een foto gemaakt…
IMG_0469.JPG -
Odevie posted a new topic "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Heeft iemand ervaring met vlokvorming in likeuren? Sommige likeuren ontwikkelen na verloop van tijd (enkele weken) witte vlokken. Verder geen bezinksel of verontreinigingen te bespeuren. Het maceraat heb ik tweemaal gefilterd en verdund met suikerwater. Het bizarre is dat de… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Gistvat en warmtelint" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@erika Ik gebruik meest blauwe vaten van 60 liter waar ik een oud electrisch deken in combinatie met een oud dekbed rond wikkel. Het electrisch deken is aangesloten op een STC-1000, werkt prima. Let wel dat veel moderne electische dekens… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 4 maanden geleden
6 tot 8 kruidnagels in een citroen geprikt op een neutrale alcohol van 40% laten macereren, nadien kan je nog suiker bijvoegen of verdunnen… Super lekker!
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Vraag 2e stook" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Misschien even aangeven wat de volumes zijn die je bij de 1e en 2e stook hebt opgevangen. Percentages zijn volumeprocenten, dus vrij relatief. Zelfs uit een stookwijn met 10% alcohol kan je 90% halen, verdunning op zich maakt weinig uit… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@wervince klopt, ik gebruik ook wel een electrisch deken in combinatie met een STC-1000 (of een Inkbird) om de emmer op temperatuur te houden. Extra dekens zorgen voor isolatie indien nodig want de eerste dagen blijft de temperatuur vanzelf hoog… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert mag de schil gewoon mee verwerkt worden of beter niet? Bij koken en invriezen wat zorgt dan voor de omzetting van zetmeel in suikers aangezien hier geen enzymes aan te pas komen. Stook je de pulp mee of is… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert wat is het proces om van bvb 10 kilo aardappelen, bintjes bvb, een beslag te maken? Eerst schillen, raspen, voorkoken,…. 2 kilo diastatisch mout toevoegen en maischen op 67 gr? Ik verzin het maar….
- Meer laden