Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie Kan ook, maar is moeilijker te pijlen. Warmer of kouder macereren en het volume of percentage heeft ook impact op de efficiëntie en timing. Ik streef altijd voor de hoogste efficiëntie en pas dan de hoeveelheid aan. Tenzij je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie ik had hem begrepen haha! hoeveel bakkersgist gebruik jij dan voor een wash van 25l?

  • Profielfoto van DrankDier

    DrankDier antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie Dat bedoelde ik ja, sorry niet goed na gelezen. met 5kg in 10L krijg je geen vergisting gaande denk ik haha

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie De enige wat ik kan me herinneren is deze lijst.
     
    Dat en in een ander topic meldt hij wel dat een lijst zal volgen maar ik zie ze niet 😉 
     

  • Profielfoto van maart229

    maart229 antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie Bedankt voor je uitgebreiden antwoord. Mn volgende wash ga ik zeker met bakkersgist proberen. De 2 washes die ik heb staan met turbogist en 8kg suiker zie ik maar als een goede leer. ik hoop dat ik hem na…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Rudy68

    Rudy68 antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @odevie oké bedankt, kan het altijd nog verdunnen voor gebruik
    Maar is 6 weken niet wat lang?

  • Profielfoto van Rino3.5

    Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden

    @odevie  Bedankt voor je tips, citroenzuur was me bv helemaal niet bekend, vandaag 2 op temperatuur instelbare aquarium verwarmingselementen binnen gekregen voor de vergisting emmers, las ergens dat de gist graag 24 a 25 graden heeft, SG= soortelijk gewicht?, de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie spontaan laten vergisten zou ik zelf doen  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie nee dat is prima ziiten ze op top in hun suikers cellen zijn zwak  en pitten komen makkelijk los.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie ja het is beter om nu en dan te roeren  . Ik zelf doe het de oude manier.  Roeren in begin en bij tussen tijds opwarmen . Maar ook tussen door . 

  • Profielfoto van Flip

    Flip antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie ja.  Ik roer haast voortdurend

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie ik ken de chateau mout zelf niet. Ik maak mijn mout zelf .daarmee krijg ik exact bet profiel in smaak wat ik beoog en altijd een goed rendement  De hoeveelheid zetmeel en mogelijk omzetbare ketens verschild bij granen maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Flip

    Flip antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @odevie dat zou kunnen idd. Er gebeurde niks meer dacht ik. Maar niet goed gecontroleerd.

  • Profielfoto van Moon-Shiner157

    Moon-Shiner157 antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Beste @odevie, hartelijk dank voor de duidelijke uitleg, nu ik weet dat dit niet de juiste aanschaf is geweest, heb er vrede mee. Nu kan ik verder kijken wat ik er wél mee kan doen. En jouw tip mbt de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Janman

    Janman antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie In welk recipient doe jij de kruiden voor gin wanneer je ze in basket doet?  Doek of potje met gaatjes of…..
     
    mvg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie op 1012 zou ik inderdaad niet langer wachten .  Kans op omslaan naar acetaten komt dichter en dichter bij. 
     

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik antwoordde op het onderwerp "Volgende whisky stookwijn maken" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie ja die whisky mouten van chateau hebben ook een diastatisch vermogen en kunnen gecombineerd worden met andere mouten. Enkel de (zwaar) gebrande mouten hebben geen diastatisch vermogen meer

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Maishschema met ongemoute granen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie de opbrengst aan zetmeel wisselt sowieso tussen de soorten granen, dan hebben we nog eens de variëteit, het seizoen en de plaats waar het gegroeid heeft. Als je bij brouwwinkels koopt zie je bij de specificaties meestal ook iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Jarr P

    Jarr P antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie Bedankt, zal m’n wash met rust laten en dagelijks een kijkje nemen. Wat betreft het dagelijks kijken zit ik nu al aan het quota 🙂 Ben zeer regelmatig gaan kijken hoe het gaat. (niet veel verandering natuurlijk) Moet wel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie pitjes steeltjes kroontjes eruit en koken tot een soort appelmoes . Ook wat rietsuiker mag er bij maar Niet veel .

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 10 uur geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 3 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 5 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens