-
Stokey antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo nieuwe poging, 8,4Mb, zou echt moeten passen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo lalleman philly sour . ( lactic acid ) En fermentis gr2 . 1e en 2e pitch zat aantal dagen tussen . Dus geen overhand van een van gisten. Geprobeerd op een mout mais vergisting en op een Sugar gain/… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo mout werd eerst ( 17e eeuw )in vorm van soort bier als starter wel gebruikt. Niet alle gistingen Kwamen altijd evengoed opgang. Daaruit is men ook mout op zich gaan gebruiken inderdaad.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo gisten, schimmels en bacteriën die zorgen voor fermentatie komen van de schil en blad/kruin . Daarom voor gist kweken gebruik je voornamelijk dat deel . Voor zuren , smaak vorming / esters uit zuren tijdens fermentatie zijn de vezelige… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo dus ik lees een experimentje aan jouw kant? 😉 Ik heb teveel gewijzigd zelf om iets met elkaar te kunnen vergelijken, het enige wat ik nu kan zeggen is dat ik de ongewassen melasse het fijnst vind qua… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo Over het gebruik van mout in oude recepten durf ik weinig te zeggen, het kan beschikbaarheid zijn of eisen die aan de drank gesteld werden (heb ook iets gezien dat alleen suikerriet producten en fruit waren toegestaan). Buiten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo veel noot recepten komen vrijwel overeen. Noten Tijd is ook weer aangebroken . hazelnoten likeur en kastanje komen er ook weer aan . Heerlijk met de kerst en met ijs.
(Amaretto valt ook beetje in dezelfde categorie ) -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Melasse" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo niks voor de meeting?
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Melasse" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo dat zou kunnen, heb het nog niet nagevraagd
groet, @ndré😎🥃 -
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Blauwe kleur na striprun suikerwash met baking-soda" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo
Hahahaha -
BazzH antwoordde op het onderwerp "Blauwe kleur na striprun suikerwash met baking-soda" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo Juist, dank. Omdat het er niet bijstond ging ik uit van verse gist, 84 gram. Dat blijkt dus de helft te weinig. Kan ik dat er alsnog bijgooien of heeft dat geen zin?
-
Witchiepoo antwoordde op het onderwerp "Etherische olie" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo Mijn idee is meer om de olie te gebruiken voor cosmetische en aromatische doeleinden. Ik hou enorm van alles wat je in een keuken kunt maken en experimenteren en hetzelfde geldt voor mijn (moes)tuin. Deze hobby’s zijn natuurlijk erg… Meer lezen»
-
Stokey antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo ik zag net dat het pruimen concentraat uitverkocht is 😭 en verse pruimen vind ik voor het begin wat lastig… Dus ik begin veilig met een suikerwash en ga daar een Gin van proberen te maken, recepten genoeg gezien… Meer lezen»
-
Martin74 antwoordde op het onderwerp "Appelmelasse is donkerbruin" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo ik heb er water en gistvoeding bijgedaan, sg weet ik niet meer , ben ik vergeten op te schrijven 🤦
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo
Oke ga het meemaken
Alhoewel ik nu al weet dat ik met andere gist ga werken.
Heb tijd genoeg dus niets hoeft snel als het maar goed is.
Genoeg te leren nog -
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo
25 liter 6 kg suiker
Potstill installatie
Heb ik klaringsmiddel nodig? -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Welkom Frans.
Paar dingen. Wat @rumo al zegt is het stoken nog steeds een verboden ambacht. Mede door je functie op school zou ik je achternaam weghalen.
Na 5 posts/berichten kun je foto’s plaatsen.
Uiteraard enorm veel plezier hier. -
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "M n aller eerste keer suiker wash destilleren," – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo
Ik vond het na de 1e ronde al prima, krijg er in elk geval geen koppijn van! 😀 -
Nicolaas antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo …ik zal binnenkort een mooi recept voor een kruidenbitter plaatsen. Ik ben in afwachting nog van de Alsem want die ontbrak in mijn voorraad. Mvg Nicolaas
-
Wim58 antwoordde op het onderwerp "Beerenburg vraag" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@rumo, ga ik doen thx.
ja volgende keer Idd echte kruiden als ik een mooi recept vindt.👍👍😂 - Meer laden