-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@odevie Dat bedoelde ik ja, sorry niet goed na gelezen. met 5kg in 10L krijg je geen vergisting gaande denk ik haha
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "Goedeavond, even voorstellen en wat beginners vragen.." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@odevie Bedankt voor je uitgebreiden antwoord. Mn volgende wash ga ik zeker met bakkersgist proberen. De 2 washes die ik heb staan met turbogist en 8kg suiker zie ik maar als een goede leer. ik hoop dat ik hem na… Meer lezen»
-
Rudy68 antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 2 jaren, 5 maanden geleden
@odevie oké bedankt, kan het altijd nog verdunnen voor gebruik
Maar is 6 weken niet wat lang? -
Rino3.5 antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@odevie Bedankt voor je tips, citroenzuur was me bv helemaal niet bekend, vandaag 2 op temperatuur instelbare aquarium verwarmingselementen binnen gekregen voor de vergisting emmers, las ergens dat de gist graag 24 a 25 graden heeft, SG= soortelijk gewicht?, de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@odevie spontaan laten vergisten zou ik zelf doen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 2 jaren, 7 maanden geleden
@odevie nee dat is prima ziiten ze op top in hun suikers cellen zijn zwak en pitten komen makkelijk los.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie ja het is beter om nu en dan te roeren . Ik zelf doe het de oude manier. Roeren in begin en bij tussen tijds opwarmen . Maar ook tussen door .
-
Flip antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie ja. Ik roer haast voortdurend
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie ik ken de chateau mout zelf niet. Ik maak mijn mout zelf .daarmee krijg ik exact bet profiel in smaak wat ik beoog en altijd een goed rendement De hoeveelheid zetmeel en mogelijk omzetbare ketens verschild bij granen maar… Meer lezen»
-
Flip antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie dat zou kunnen idd. Er gebeurde niks meer dacht ik. Maar niet goed gecontroleerd.
-
Moon-Shiner157 antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 8 maanden geleden
Beste @odevie, hartelijk dank voor de duidelijke uitleg, nu ik weet dat dit niet de juiste aanschaf is geweest, heb er vrede mee. Nu kan ik verder kijken wat ik er wél mee kan doen. En jouw tip mbt de… Meer lezen»
-
Janman antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie In welk recipient doe jij de kruiden voor gin wanneer je ze in basket doet? Doek of potje met gaatjes of…..
mvg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie op 1012 zou ik inderdaad niet langer wachten . Kans op omslaan naar acetaten komt dichter en dichter bij.
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Volgende whisky stookwijn maken" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@odevie ja die whisky mouten van chateau hebben ook een diastatisch vermogen en kunnen gecombineerd worden met andere mouten. Enkel de (zwaar) gebrande mouten hebben geen diastatisch vermogen meer
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Maishschema met ongemoute granen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie de opbrengst aan zetmeel wisselt sowieso tussen de soorten granen, dan hebben we nog eens de variëteit, het seizoen en de plaats waar het gegroeid heeft. Als je bij brouwwinkels koopt zie je bij de specificaties meestal ook iets… Meer lezen»
-
Jarr P antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie Bedankt, zal m’n wash met rust laten en dagelijks een kijkje nemen. Wat betreft het dagelijks kijken zit ik nu al aan het quota 🙂 Ben zeer regelmatig gaan kijken hoe het gaat. (niet veel verandering natuurlijk) Moet wel… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie pitjes steeltjes kroontjes eruit en koken tot een soort appelmoes . Ook wat rietsuiker mag er bij maar Niet veel .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie u kunt er pulp van koken en vergisten als wijn
de wijn met graan brandewijn mengen daarna met kruidnageltjes , kaneel pomelo en limoenen stoken .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – 2 jaren, 9 maanden geleden
@odevie de oogst lijkt tot no toe goed te worden . de centrifuge is een jucher met 750 kg capaciteit . De korf heeft grof of fijn filter ik bruuk een grof filter daarom is het een dik sap …. Meer lezen»
- Meer laden