-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 11 maanden, 1 week geleden
@theresa kan wel grauw sluier van leiding water geven door mineraal zouten maar dat komt meest door toevoegen van water aan alcohol.
Dus je heb waarschijnlijk wel gelijk dat het uit gist en of gist voeding komt. -
kena1979 antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 12 maanden geleden
@theresa OK, dus als ik het goed voorheb: je neemt enkele tienden van milliliter zurenmix + enzymen/voeding/co-enzymen per liter + zwavelzuur bij aanvang voor vergisting, rekening houdend met feit dat PH niet te laag mag gaan bij opstart vergisting (PH… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 1 jaar geleden
@theresa Negen kilo mout plus 28 kilo mix, dus 37 kilo stort. Robbert adviseert volgens mij 3,2 liter water per kilo stort, dan kom je op zo’n 118,5 liter water. Daar heb je een best vat voor nodig om dat… Meer lezen»
-
Spirit Steve antwoordde op het onderwerp "Winterkorn" – 1 jaar geleden
@theresa , super bedankt. Lijkt mij leuk om te proberen. Heb jij wellicht ook de hoeveelheden die jij gebruikt?
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 1 jaar, 1 maand geleden
@theresa heb je de artificiële dunder toegevoegd aan de fermentatie, zoja op einde of van bij start? Of bij de spirit run? Indien fermentatie zou ik het eerder op het einde toevoegen, aangezien de eigen gevormde alcoholen door vergisting voor… Meer lezen»
-
ArtA380 antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@theresa Ik heb zeker alle filmpjes van Robbert bekeken. Heel fijn om daar van te leren. Sterker nog ik heb absint en bourbon gemaakt op basis van de filmpjes van Robbert.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@theresa ik heb water toegevoegd tot ik op 1080 uitkwam. Dan kan mijn gist het nog aan .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@theresa op verzoek maak ik wat bij van die ik gekscherend ” mindfuck” gad genoemd. Beetje islay Achtig. Ik had meeste weggegeven. Ik ben nog paar mensen een belofte schuldig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@theresa ik leg het voor jou klaar. 14 gr op halve liter 88 -94 % Kaneel stok , vanille boon en honing. Meer en moeilijker is het niet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@theresa ik heb er even nachtje over geslapen en makkelijkste weg is toch om snel een groot deel te verwerken . En dat Is de mais mouten dat met rogge en gerste mout tot bourbon te verwerken dit op cerevisea… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@theresa inderdaad ik heb dat gezegd. Nee nee t is niet dat ik het leuk vind. Whiskey maken is meer tijd vulling tussen andere dingen door. Je hoeft er niet over na te denken t is simpelweg beetje routineus tijd… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@theresa ik begrijp je zorgen, mijn drank uit een 3 liter vaatje had na 6 maanden een behoorlijke bittere en stramme smaak. Na een paar jaar in een glazen pot was het wel wat minder maar ik laat het nu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@theresa als dat die oude zijn die ik poosje terug voor jou heb gereinigd en gereconditioneerd geen zorgen om maken.
Kan jou drank rustig nog paar jaar op rusten.
Als je maar om jou luchtvochtigheid denkt .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "spontaan vergisten vraag" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@theresa ik denk dat ik ook meestal voor rum 10% haal en dat vindt ik voldoende. Voor graan is het meestal 8%, maar dat ligt ook aan de stookwijn. Ik heb ook wel eens een kleine hoeveelheid van 15% gehad… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sidonie" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@theresa bijna mee eens. Ik zou bij vergisting iets gekookte honing of rietsuiker toevoegen maar minder dan 20% van suikergehalte . kweeperen zijn inderdaad erg fragiel in smaak. Het beste kweeperen aroma vind je toch als voor alcohol en het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@theresa beetje smaakontwikkeling en wat proeven en vergelijken door de jaren heen dan komt het vanzelf. voordeel is het wordt makkelijker om leuke dingen te maken . Nadeel is je wordt kritischer en minder gauw tevreden Mensen met minder smaakontwikkeling… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste Kruidenlikeur" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@theresa inderdaad dat was door het verhitten in smoker / Drystill van kruidnagel , lisdodde , ceder, mirre , amandel, walnoten , hazelnoten infuus aan een brandewijn .
Ik heb de box niet meer waarmee we dat deden. -
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@theresa
Hoi therea
Misschien domme vraag maar hoe maak ik suikersiroop van gebrand suiker. Pruimen wash is 2 maal overgehaald,resultaat 1 lier pruimenspirit van 70 % alcohol. Nu de gebrande suikersiroop nog erbij zoals u omschreven heeft.
-
Gertan antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobbyist" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@theresa ik heb de T500, ik heb nu een partij appels onder gedompeld in sulfiet/citroenzuur. Die van water/azijn ken ik nog niet. Hennen in de boomgaard laten, ik denk dat de hond gek wordt. Na wassen haal ik de kern… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@theresa iedereen die ik hoor wil nu een whiskey workshop dus heb ik niets aan deze flessen drank. En buiten dat ik zou liever na 2x whiskey te hebbrn gedaan een workshop dan geven met wat meer uitdaging en inhoud… Meer lezen»
- Meer laden